Mini mini lezzet bombası: Tek lokmalık kıyır kıyır çörek otlu kurabiye. Asla bayatlamıyor günlerce taze kalıyor. Çörek otlu mini kurabiye nasıl yapılır?

Bu tarife herkes bayılacak. Tek lokmalık kıyır kıyır kurabiye yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde her zaman dolabınızda kurabiyeniz bulunabilecek. İşte o lezzet harikası mini kurabiye yapımı...

Google Haberlere Abone ol
Mini mini lezzet bombası: Tek lokmalık kıyır kıyır çörek otlu kurabiye. Asla bayatlamıyor günlerce taze kalıyor. Çörek otlu mini kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler

 125g tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı sirke

1 yemek kaşığı pudra şekeri

1 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı mahlep

3 yemek kaşığı çörekotu

3 su bardağı un

 Üzeri için;

Yumurta sarısı

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir yoğurma kabının içerisine  oda sıcaklığındaki 125 gram tereyağı, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta akı, 1 yemek kaşığı üzüm veya elma sirkesi,1 yemek kaşığı pudra şekeri, 1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı mahlep ve 3 yemek kaşığı çörekotunu ilave ederek malzemeleri elimizle güzelce karıştıralım.

Ardından hamurumuzu toparlayabilmek için içerisine 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım.

Hamur kulak memesi kıvamında yumuşak bir formda olması yeterli gelecektir. Ardından hamurumuzu minik minik şekiller verelim.

Yağlı kağıt serili olan fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. Tüm hamur bitinceye dek bu işlemi gerçekleştirelim.

Kurabiyelerimizin üzerine yumurta sarısı sürelim ve 180 derece önceden ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin