Meğer yıllardır yanlış yapıyormuşuz: Uçakta kahve tüketen herkesi ilgilendiriyor

Uçak yolculukları sırasında kahve tüketiminin sağlık üzerinde olumsuz etkilere neden olduğu ortaya çıktı. Detaylar haberimizde...

Google Haberlere Abone ol
Meğer yıllardır yanlış yapıyormuşuz: Uçakta kahve tüketen herkesi ilgilendiriyor - Resim: 1

1. SU KALİTESİYLE İLGİLİ ENDİŞELER

Uçakta kahve içmekten kaçınmanın en zorlayıcı nedenlerinden biri, bunu yapmak için kullanılan suyun şüpheli kalitesidir. Kahve ve çay için kullanılan suyun depolandığı uçakların su depoları düzenli olarak temizlenmiyor. Araştırmalar bakteri ve diğer kirletici maddelerin bu tanklarda sıkışabileceğini gösteriyor. Aslında, 2019 Çevre Koruma Ajansı (EPA) raporu, birçok uçak su sisteminin güvenlik standartlarını karşılamadığını vurguladı. Bu, kahvenizi yapmak için kullandığınız suyun evde veya kafede kullandığınız su kadar saf olmayabileceği anlamına gelir. Kahve nispeten düşük sıcaklıkta demlendiğinden, mevcut bakterilerin tamamını öldüremeyebilir ve bu da potansiyel bir sağlık riski oluşturabilir.

2. DEHİDRASYON

Uçak kabinindeki nem oranının, çoğu insanın yerde alışık olduğundan çok daha düşük olması nedeniyle, uçmak zaten yolcuların susuz kalmasına neden oluyor. Kahve idrar söktürücü olarak bu dehidrasyonu artırabilir. Diüretikler vücudun idrara çıkma ihtiyacını artırır ve bu da daha fazla sıvı kaybına neden olabilir. Uçakta kahve tüketimi, basınçlı kabinde bulunmanın zaten su kaybına neden olan etkisini daha da kötüleştirerek kendinizi daha da susuz ve yorgun hissetmenize neden olabilir.