Meğer yıllardır yanlış tüketiyormuşuz: Ayvayı böyle tüketmek faydasını 5'e katlıyor. Bu faydasını daha önce kimse bilmiyordu

Kış mevsiminin en şifalı meyvelerinden biri olan ayvanın farklı tüketim şekilleri, farklı faydaları beraberinde getiriyor. Bu faydaları okuduktan sonra ayvayı mutlaka böyle tüketmek isteyeceksiniz. İşte ayvanın faydasını artıran tüketim şekli

Meğer yıllardır yanlış tüketiyormuşuz: Ayvayı böyle tüketmek faydasını 5'e katlıyor. Bu faydasını daha önce kimse bilmiyordu

Sağlığımızı korumak ve güçlendirmek için meyvelerin önemi, tartışılmazdır. Özellikle kış aylarında tüketilmesi gereken bazı meyveler, güçlü özelliklerle donatılmıştır.

Ayva da bunlardan biridir. Ayva genellikle kabukları soyulduktan sonra tüketilir. Ancak ayvayı pek çok farklı şekilde tüketmek mümkün.

Ayvanın tüketim şekillerinin her biri, sağlığımız için başka faydaları beraberinde getiriyor. Bundan sonra ayvayı böyle tüketeceksiniz.

İşte ayvanın faydasını katbekat artıran tüketim şekli...

AYVANIN FAYDALARI

Ayva, içerdiği güçlü vitamin ve mineraller sayesinde sağlığımızı koruyarak güçlendiren ve aynı zamanda çeşitli rahatsızlıklara iyi gelir.

Ayvanın en bilinen faydası, bağışıklık sistemini güçlendirdiğidir. Özellikle kış aylarında tüketilmesi gereken ayva, içerdiği C ve E vitamini ile bağışıklığı kuvvetlendirir.

Yalnızca 100 gram ayvada günlük C vitamini ihtiyacımızı %25 sağlayacak kadar C vitamini vardır.

Meğer yıllardır yanlış tüketiyormuşuz: Ayvayı böyle tüketmek faydasını 5'e katlıyor. Bu faydasını daha önce kimse bilmiyordu

Ayva, vücudun hastalıklara karşı direnç göstermesini sağlar ve aynı zamanda vücudumuzu virüs ve bakterilere karşı korur.

Ayva ayrıca kötü kolesterolü dengeleyerek kan basıncını dengeler. Bu da damar tıkanıklığı veya kalp krizi gibi rahatsızlıkların önüne geçer.

Ayva, potasyum açısından zengin bir meyvedir. Bu da onu böbrek taşı oluşumuna karşı koruyucu yapan bir meyve haline getirir.

AYVAYI BÖYLE TÜKETİN!

Ayva, sağlığımız için tüketilmesi gereken en şifalı meyvelerden biridir. Ancak ayvanın faydalarından yararlanmak için, ayvanın tüketim şekli de önemlidir.

Ayva pek çok şekilde tüketilir. Ancak ayvayı kabuğuyla tüketmek, ayvadan alınan lif miktarını katbekat artırır. Lif, sindirim sistemi sağlığımızı koruyan ve güçlendiren önemli bir maddedir.

Ayvayı kabuğuyla tüketmek aynı zamanda bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar ve böylece kilo verimini kolaylaştırır. Ayrıca kalp sağlığını korur.

Ayva aynı zamanda pişmiş olarak, çay veya ayva suyu şeklinde de tüketilir. Ayva suyu, mide rahatsızlıklarını tedavi eder ve gastrit ülsere yardımcı olur.

Ayva, ağrısı kesici özelliği olan güçlü bir meyvedir. Ayva suyu veya ayva çayı cilt yaralarına ve sivilcelerde etkilidir.

Ayva dilimlerini göze koymak, göz ağrılarına da iyi gelir. Ayvadan elde edilen su veya çay, bağışıklık sistemini güçlendirir.

Öte yandan grip veya nezle gibi kış hastalıklarının tedavisinde etkilidir. Geçmeyen inatçı öksürüğe de şifa olur.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin