Meğer yılanlar bu rengi görünce evlere yaklaşmıyormuş: Yılanların görünce kaçacak delik aradığı renk belli oldu

Yılanların yaklaşmadığı evlerin sırrı ortaya çıktı. Meğer bu renkten adeta nefret ediyorlarmış. İşte sıcak yaz aylarında yılanların evlerden uzak tutmanın yolları.

Google Haberlere Abone ol
Meğer yılanlar bu rengi görünce evlere yaklaşmıyormuş: Yılanların görünce kaçacak delik aradığı renk belli oldu - Resim: 1

Yaz sıcaklarının artmasıyla birlikte, yılan gibi sürüngenlerle karşılaşma riskimiz de artıyor. Özellikle yazlık bölgelerde ve kurak alanlarda sıkça görülen yılanlar, artık büyükşehirlerde bile karşımıza çıkabiliyor. Peki, yılanları evlerimizden nasıl uzak tutabiliriz? Cevap, mavi renkte saklı olabilir! İşte detaylar...

Turizm cenneti olan birçok bölgemizde, bazı evlerin mavi ve beyaz renklere sahip olması göze hoş gelen bir detay olarak bilinir. Ancak, bu renk seçiminin sadece estetik bir tercih olmadığı ortaya çıktı.

Bu mavi ve beyaz renklerin evlerin iç mekanlarının serin kalması için yapıldığı biliniyor. Bu renklerin, özellikle akrep ve yılan gibi haşerelerin "ateş" olarak algılanarak evlere girmesini engellediğine inanılıyor.

Etiketler yılan yaz ev böcek