İlk defa Mısır halkı tarafından tedavi amacı ile kullanılan sarımsak, o günden bu yana ‘doğal antibiyotik’ olarak anılmaya devam ediliyor. Küçük büyük fark etmeksizin ek bir durumu olmaması halinde herkesin düzenli olarak sarımsak tüketmesi gerektiğini belirten uzmanlar, son olarak bilinçsizce çöpe atılan sarımsak kabuklarına dikkat çekti. Sarımsak kabuğunun da en az sarımsağın kendisi kadar faydalı olduğunu belirten uzmanlar, ayrıntıları aktardı.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ DOĞRUDAN ETKİLİYOR
Sarımsağın içeriğinde yüzde 84,09 su, yüzde 13,38 organik madde ve yüzde 1,53 inorganik madde bulunur. 33 farklı kükürt bileşiğini içeren sarımsak ayrıca C, B1, A, çinko ve germanyum açısından da zengindir. Bu içeriği ile saç- tırnak sağlığından kalp- damar sağlığına, diyabetten cinsel sağlığa kadar pek çok alanda etkili olan sarımsak ayrıca kabukları ile de şifa dağıtır.
Uzmanlara göre sarımsak kabuğu bağışıklık sistemini güçlendiren anti- inflamatuar fenilpropanoid antioksidanlar başta olmak üzere en az 6 farklı antioksidan içermektedir. Cilt dokusuna da iyi gelen sarımsak kabuğu ayrıca bazı iltihap oluşumlarının önüne de geçebilir. Vücudu toksinlerden arındıran sarımsak kabuğu ek olarak öksürük problemini de tedavi eder.