Meğer işin sırrı oradaymış: Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu. Yumuşacık poğaça nasıl yapılır?

Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu yöntem sayesinde poğaçalarınız yumuşacık olacak. İşte lezzetiyle büyüleyen yumuşak poğaça yapabilmek için...

Google Haberlere Abone ol
Meğer işin sırrı oradaymış: Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu. Yumuşacık poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler

Hamuru için;

 1 su bardağı ılık su (200 ml)

1 su bardağı ılık süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı aktif kuru hamur mayası

1 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı un

 Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Susam

Yapılışı;

İlk olarak uygun boylardaki yoğurma kabının içerisine  1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 yemek kaşığı toz şeker alalım. Tel çırpıcıyla karıştırdıktan sonra mayanın aktifleşmesi için yaklaşık 15 dakika kadar bekletelim.

Ardından içerisine  1 tane yumurta akı, 1 su bardağı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek son kez karıştıralım. Ardından 6 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.

Toparlanan hamuru mayalanması için ılık bir ortamda 50 dakika kadar bekletelim. Sürenin sonunda kabaran hamurun mayasını alalım.

Hamurumuzu 4 parçaya bölelim ve böldüğümüz her parçayı yine 5'e bölerek toplamda 20 parça hamur elde edelim.

Hamurlarımızı tek tek toparlayarak beze haline getirelim. Ardından pişirme kağıdı serili olan fırın içerisinde aralıklı şekilde dizerek pişirelim. 

Tepsiye dizdiğimiz poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürelim ardından üzerine susam serpelim ve 15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.

Fırına vermeden evvel 15 dakika kadar daha mayalanmasını bekleyelim ve ardından  poğaçalarımızı 180 derece fırında fansız ayarda yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin