Mastürbasyonun nasıl yapılacağını anlattı sosyal medya çalkalandı! Uzman psikolog Çağla Çakmak'ın videosu viral oldu

Uzmanlar cinselliğin biyolojik bir ihtiyaç olduğunu dile getiriyor. Bu kapsamda bazen erkekler ve kadınlar bir çiftleşme yerine mastürbasyona başvuruyor. Bazı toplumlarda bu davranış 'ayıp' olarak nitelendiriliyor. Uzman psikolog ve cinsel terapi uzmanı Çağla Çakmak erkekler için doğru mastürbasyonun tüyolarını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Mastürbasyonun nasıl yapılacağını anlattı sosyal medya çalkalandı! Uzman psikolog Çağla Çakmak'ın videosu viral oldu

Uzmanlar mastürbasyonun sağlıklı bir şekilde yapılmasının zararsız bir cinsel aktivite olduğu konusunda hem fikir. Hatta mastürbasyonun birçok faydası da sayılıyor.

Stresi azaltır, uykuyu düzene sokar, ruh halini düzeltir, rahatlamayı artırır, cinsel gerilimi azaltır, cinsel olarak kendini tanımaya yardımcı olur, daha sonraki seks hayatını düzene sokar, kişinin cinsel istek ve ihtiyaçlarını kontrol etmesini sağlar, erken ya da geç boşalmayı düzene sokar gibi faydaları uzmanlar tarafından sıralanıyor.

Uzman psikolog ve cinsel terapi uzmanı Çağla Çakmak da mastürbasyon konusunda bir video yayınladı. Video kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Çakmak şunları söyledi:

Erkekler için doğru mastürbasyon şekilleri şöyle…

Özellikle mastürbasyon için uygun zamanı ayırın. Aceleyle, telaşla, yakalanma korkusunun olduğu gergin ortamlarda mastürbasyon yapmayın.

Mastürbasyon yaparken ortamın uygun olmasına dikkat edin. Aşırı sıcak, aşırı soğuk yerlerde mastürbasyon yapmayın.

Mastürbasyon yaparken nefesinizi ve pelvik taban kaslarınızı kontrol ettiğinizin farkında olun. Makat, yumurtalıklar ve pelvik bölgeyi saran kasları gaz çıkarır gibi gevşek bırakmak mastürbasyon için hem boşalma kontrolünün sağlanmasında hem de aldığını hazzı artırmada oldukça önemlidir.

Mastürbasyon ve nefesi ritmik şekilde uyumlu yapmak gereklidir.

Kesinlikle kuru mastürbasyon yapmayın. Bol miktarda kayganlaştırıcı jel veya bebek yağı kullanarak yapın. Amacımız cinsel ilişkiyi simüle etmek olduğu için kuru kuru yapılan mastürbasyon penisi travmatize eder. İleride sertleşme sorunlarına neden olabilir.

Mastürbasyon yaparken çok hızlı bir şekilde penise çok fazla bir baskı uygulayarak yapmayın. Çünkü cinsel ilişki böyle bir şey değil.

Mastürbasyon yaparken kesinlikle cinsel içerikli film izlemeyin. İzlerken yapmayın. Kendi fantezilerinizi kurun.

Mastürbasyon yaparken sadece penisinize odaklanmayın tüm vücudunuzdaki duyumlara odaklanın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin