Martılar gerçekten güler mi? Martıların bağırması ne anlama gelir?

Son dönemlerde sosyal medyada martıların kahkaha attığına yönelik videolara illa ki rastlamışsınızdır. Sesi ile insanlara huzur veren, özellikle İstanbul'da çokça bulunan martıların çıkardıkları ses merak ediliyor. Tıpkı bir çığlığı andıran bu yüksek bağırtılar, aslında sandığımız gibi bir kahkaha değil. Peki, martılar gerçekten güler mi? Martıların bağırması ne anlama gelir? İşte martıların merak edilen özelliği ile ilgili asıl gerçek...

Google Haberlere Abone ol
Martılar gerçekten güler mi? Martıların bağırması ne anlama gelir?

Martılar, büyük gagaları ve çıkardıkları yüksek ve çığlığa benzeyen sesleri ile herkesin içini ısıtır. Özellikle sosyal medyada martıların kahkaha attığına yönelik videoların yaygınlaşmasıyla aramalar da hız kazandı. Büyüklükleri ve uzun gagaları ile dikkat çeken martılar, "caak", "kiak", "kraah" veya "kriee" gibi sesler çıkarır. Peki, bu seslerin anlamı ne? Martılar gerçekten güler mi? Martıların bağırması ne anlama gelir?

Martılar gerçekten güler mi? Martıların bağırması ne anlama gelir?

MARTILAR GERÇEKTEN GÜLER Mİ?

Martıların kahkaha benzeri çıkardıkları yüksek seslerin anlamı farklıdır. Yani sanıldığı gibi martılar gülmezler. Fakat bu sesler insana gülme sesi gibi gelebilir.

MARTILARIN BAĞIRMASI NE ANLAMA GELİR?

Martıların çığlık şeklinde çıkardıkları bu sesler, iletişim kurmak amacıyla kullanılan doğal çağrılardır. Martılar; yiyecek ararken, tehlikeyi haber verirken ya da diğer martılarla etkileşimde bulunurken bu sesleri çıkarır. Martıların sesini özellikle kıyı bölgelerde ve limanlarda sıkça duyabilirsiniz.

 

MARTILARLA İLGİLİ DİĞER İLGİNÇ BİLGİLER

Martılar, oldukça uyumlu hayvanlardır. Çeşitli yaşam alanlarında hayatta kolayca kalabilirler.

Şehirlerde, iç bölgelerde, kıyılarda yaşayabilirler.

Oldukça zeki bir hayvan olan martılar, karmaşık yiyecek elde etme yöntemleri geliştirme yeteneğine sahiptir. Örnek olarak; midyeleri havadan atarak kırar ve böylelikle içini kolay bi şekilde yiyebilir.

Çeşitli sesler ve bedeb dili kullanarak iletişim kuran martılar, tehlike anında yüksek sesle bağırarak diğer martıları uyarır.

Çoğu martı türü çok eşlidir ve hayatları boyunca aynı eşle kalırlar. Eşleriyle güçlü bağlar kurarlar ve birlikte yuva yaparlar.

Bazı martı türleri göç eder, bazıları sabit bölgelerde kalır. Göç eden martılar genellikle uzun mesafeler kat eder.

Yuvalarını korumak için oldukça agresifleşebilen martılar, yavrularını ve yumurtalarını korumak için diğer kuşlara ve hatta insanlara saldırabilir.

Yiyecek bulmak için genellikle çöp alanlarını ve insan yerleşimlerini ziyaret eden martılar, bundan dolayı bazen "çöpçü kuşlar" olarak da adlandırılır.

Hem iyi bir yüzücü hem de iyi bir uçucu olan martılar, su üzerinde kolayca yüzerler ve uzun mesafeler uçabilirler.

Uzun ömürlü kuşlar olan martılar, doğal yaşam alanlarında 20 yıldan fazla yaşayabilirler.
Martılar çok çeşitli yiyeceklerle beslenirler. Balıklar, yengeçler, solucanlar, küçük memeliler, meyveler ve hatta diğer kuşların yumurtaları ve yavruları martıların beslenme düzenine dahildir.

Etiketler martı kuş hayvan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin