KYK ÜCRETSİZ KONAKLAMA BAŞVURU EKRANI 2024: GSB Seyahatsever Projesi nasıl, nereden başvurulur, şartlar neler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), Seyahatsever projesi kapsamında KYK yurtlarında ücretsiz konaklama uygulamasının başladığını duyurdu. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ücretsiz konaklamadan, öğrenciler faydalanabilecek. Yaz tatili boyunca gençler, bu yurtlarda bedava kalarak, hem deneyim kazanacak hem de istedikleri şekilde gezebilecek. Peki, GSB Seyahatsever Projesi nasıl, nereden başvurulur, şartlar neler? İşte, KYK ücretsiz konaklama başvuru ekranı 2024...

Google Haberlere Abone ol
KYK ÜCRETSİZ KONAKLAMA BAŞVURU EKRANI 2024: GSB Seyahatsever Projesi nasıl, nereden başvurulur, şartlar neler?

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtlarında, yaz tatilinde ücretsiz konaklamak için başvurular başladı. GSB'nin Seyahatsever Projesi sayesinde, öğrenciler yaz aylarında KYK'da bedava kalacak ve tatillerini konaklama ücreti ödemeden doya doya geçirebilecek. Ücretsiz konaklamadan 18-30 yaş arasındaki gençler faydalanabilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, seyahatsever projesi için başvuruların alındığını duyurdu. Bak,“Seyahat Sever ile hazırlıklar başlasın, rota oluşturulsun. Gençlerimiz GSB Yurtları’nda 5 gün ücretsiz konaklayacak, ülkemizin eşsiz güzelliğini keşfederek unutulmaz bir yaz geçirecek” ifadelerini kullandı. Peki, GSB Seyahatsever Projesi nasıl, nereden başvurulur, , şartlar neler? KYK ücretsiz konaklama başvuru ekranı...

KYK ÜCRETSİZ KONAKLAMA BAŞVURU EKRANI 2024: GSB Seyahatsever Projesi nasıl, nereden başvurulur, şartlar neler?

KYK ÜCRETSİZ KONAKLAMA BAŞVURU EKRANI 2024

KYK yurtlarında ücretsiz konaklama başvuruları https://seyahatsever.gsb.gov.tr/ adresinden alınıyor. Belirtilen sayfaya girdiğinizde önünüze 'il seçiniz' butonu çıkacak. Buradan hangi şehirdeki KYK yurdunda konaklamak istediğinizi seçin. Ardından cinsiyetinizi seçin. Önünüze o ilde ücretsiz konaklama sağlayan yurt isimleri çıkacak. Söz konusu başvurular, 444 0 472 (ALO GSB) telefon numarası üzerinden alınacak. Başvuru yapacak gençlerin en az bir gün öncesinden iletişime geçmeleri, doğum tarihi, isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası ile rezervasyon yaptırmış olması gerekli.

GSB SEYAHATSEVER PROJESİ NASIL, NEREDEN BAŞVURULUR?

Bakan Bak, sosyal medya hesabından 'Seyahatsever ile Hazırlıklar Başlasın, Rota Oluşturulsun!' başlığıyla yaptığı paylaşımda, "Gençlerimiz GSB Yurtları'nda 5 gün ücretsiz konaklayacak, ülkemizin eşsiz güzelliğini keşfederek unutulmaz bir yaz geçirecek" paylaşımını yaptı.

Seyahatsever projesi kapsamında KYK yurtlarında gençler, 8 Temmuz-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında başvuru yaparak, 5 gün ücretsiz bir şekilde konaklayabilecekler.

 

SEYAHATSEVER PROJESİ BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • 18-30 yaş arasında olmak.
  • Öğrenci olma şartı aranmıyor.
  • Aynı ilde yaz dönemi boyunca en fazla 5 gece konaklayabilirsiniz.
  • Odalar her gün 13.00 – 17.30 saatleri arasında temizlik için boşaltılacak.
  • Konaklama boyunca yurtlardan en erken çıkış saati 05.00, son giriş saati 01.00 olacak.
  • Rezervasyon yaptıran gençler, konaklayamayacakları durumda rezervasyon iptali yapabilecek.
  • Konaklayacaklardan ücret alınmaz.
  • Yurtlarda konaklayanlara kahvaltı ve yemek hizmeti sağlanmıyor.
  • Yurda misafir girişi yapılırken T.C. kimlik kartı fotokopisi talep edilmektedir.
  • Yurtlara ilk giriş saati 16.00, konaklama süresi bittiğinda odanın boşaltılma saati ise 12.00’dir.
  • Yurtta huzur bozucu davranış sergileyen gençlerin misafirlikleri sonlandırılacak.
  • Yurtlarda konaklayacak gençler kişisel temizlik malzemelerini getirmekten kendileri sorumlu olacak.
  • Yurtlara evcil hayvan kabul edilmeyecek.
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin