KYK ek yurt başvuru tarihleri 2024: KYK ek (yedek) yurt başvuruları ne zaman, şartlar neler?

2024-2025 eğitim öğretim yılı KYK burs başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında alındı. Bir yandan KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih beklenirken, diğer yandan ek başvurular takip ediliyor. Çeşitli nedenlerden ötürü yurt başvurusu yapamayan ya da başvuru tarihini kaçıranlar, ek başvurusu yapabilecek. Peki, KYK ek (yedek) yurt başvuruları ne zaman, şartlar neler? İşte KYK ek yurt başvuru tarihleri 2024...

Google Haberlere Abone ol
KYK ek yurt başvuru tarihleri 2024: KYK ek (yedek) yurt başvuruları ne zaman, şartlar neler?

Üniversite öğrencileri, GSB (Gençlik ve Spor Bakanlığı) KYK (Kredi ve Yurtlar Kurumu) 2024-2025 yurt başvuruları 2 Eylül'de tamamlandı. Başvurular değerlendirilmeye devam ediliyor. Öğrenciler, KYK yurt başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Diğer yandan çeşitli sebeplerden başvuramayan ya da başvuru günlerini kaçıran adaylar, KYK ek yurt başvuru tarihleri 2024 şeklinde aramalar yapıyor. Peki, KYK ek (yedek) yurt başvuruları ne zaman, şartlar neler?

KYK EK YURT BAŞVURU TARİHLERİ 2024

KYK 2024-2025 yurt başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında alındı. Başvuru yapan öğrenciler, KYK yurt başvuru sonucunun açıklanacağı günü bekliyor. Geçtiğimiz yıl başvuru sonuçları 13 Eylül'de açıklanmıştı. Bu yıl da KYK yurt başvurularının Eylül ayının ikinci haftasında açıklanması bekleniyor. Başvuru sonuçları incelendikten sonra, e-Devlet kapısından, “Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonucu sorgulama” ekranından yurt başvuru sonucu sorgulanabilecek.

KYK ek yurt başvuru tarihleri 2024: KYK ek (yedek) yurt başvuruları ne zaman, şartlar neler?

Sonuçlar açıklandıktan sonra KYK ek yurt başvurusu da gündeme gelecek.

KYK EK (YEDEK) YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN, ŞARTLAR NELER?

29 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında alınan KYK yurt başvuruları henüz açıklanmadığından, ek başvuruların ne zaman başlayacağı da henüz bilinmiyor. YKS ek yerleştirme süreci başladığında KYK ek yurt başvuru ekranının açılması bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yapacağı duyurunun ardından, KYK ek yurt başvurularının başlaması öngörülüyor. Konuyla ilgili gelişmeler olduğunda haberimizde yer vereceğiz.

2024 KYK YURT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 KYK yurt başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden erişime sunulacak. T.C. kimlik numarası ve aday şifresi ile sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. KYK yurt başvurularının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Konuya ilişkin GSB'den açıklama gelmesi bekleniyor.

KYK YURT BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

KYK yurt başvurularına Türkiye'de üniversite eğitimi gören öğrenciler başvurabilir.
Türkiye’deki devlet ve vakıf üniversitelerinde okuyan lisans öğrencileri KYK yurtlarına başvurabilir.

Meslek yüksekokullarında okuyan önlisans öğrencileri de KYK yurt başvurusu yapabilir.
Yüksek lisans (master) ve doktora programlarına kayıtlı öğrenciler de yurt başvurusunda bulunabilir.

Üniversitelere özel yetenek sınavıyla giren öğrenciler de KYK yurt başvurusu yapabilir.
Mevlana, Erasmus gibi değişim programlarıyla Türkiye'deki üniversitelerde eğitim gören öğrenciler de KYK yurtlarına başvurabilir.

KARŞILIKSIZ BURS VEREN KURUMLAR İÇİN TIKLAYIN

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN 2024?

2024-2025 KYK burs/öğrenim kredisi için başvurular henüz başlamadı. Geçtiğimiz dönem başvurular 12-19 Ekim 2023 tarihlerinde alınmıştı. Bu yıl da yine eylül ayının sonu ve ekim ayının başında KYK burs başvurularının alınması bekleniyor.

 

KYK BURSU NE KADAR OLDU 2024?

Yeni eğitim öğretim döneminde KYK bursuna yapılacak zam oranı henüz belli olmadı. Geçen yıl KYK burs ücretleri 1250 TL'den 2000 liray yükseltilirken, yüksek lisans öğrencileri için 2500 TL olan tutar, 4000 liraya yükseltilmişti. Doktora öğrencilerine verilen 3.750 TL burs ise yapılan zamla 6 bin lira olmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin