Kuru cildi neme doyuran yöntem belli oldu: Cildiniz kaymak gibi olacak. Kuru cilt bakımı nasıl yapılır?

Her cildin neme ihtiyacı vardır. Ancak kuru ciltler yapısı gereği daha fazla neme ihtiyaç duyar. Özellikle sıcak havalar kuru ciltleri daha da hassas hale getirebilir. Bu etkili bakım önerileriyle kuru cildiniz adeta neme doyacak...

Google Haberlere Abone ol
Kuru cildi neme doyuran yöntem belli oldu: Cildiniz kaymak gibi olacak. Kuru cilt bakımı nasıl yapılır?

Yaz mevsimi yaklaşıyor, güneş yüzünü göstermeye başladı. Yazın cildin maruz kaldığı yoğun güneş ışınları cilt kuruluğuna sebep olabilir. Cildimizde nem kaybı ve yaşlanma belirtileri ön plana çıkar, eğer önlem alınmazsa soyulma, kabuklanma gibi istenmeyen etkiler görebiliriz. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ezgi Atalay, cildimizin nemlenmesine katkıda bulunabilecek tavsiyelerde bulundu.

BOL SIVI TÜKETİN

Cilt kuruluğu yaşadığımız dönemlerde bol sıvı almak çok önemli. Bol su içmenin yanı sıra sebze ve meyve tüketimi de cildin nem seviyesini ölçülebilir düzeyde arttırır. Bol su içmek cilt kuruluğunun önüne geçer, cildin nemli kalmasını sağlar ve yaşa bağlı kırışıklık oluşumunu yavaşlatır. Nemli cilt, ölü hücrelerin atılımını artırarak cildin yenilenmesini hızlandırır. Aynı zamanda yaşa bağlı kırışıklıkların oluşumunu engellerken cildin gençleşmesine katkıda bulunur.

BANYO SÜRESİNİ KISA TUTUN

Çoğumuz duşta uzun süre kalmayı severiz. Ancak hem duşta uzun süre kalmak hem de çok sıcak su ile yıkanmak ciltte kuruluğa neden olabilir. Bu nedenle bu iki unsura dikkat etmeliyiz.

Kuru cildi neme doyuran yöntem belli oldu: Cildiniz kaymak gibi olacak. Kuru cilt bakımı nasıl yapılır?

CİLT YAPINIZA UYGUN NEMLENDİRİCİ KULLANIN

Kuruyan cildimiz daha hızlı hassaslaşır ve cilt yüzeyi nem kaybettiği için sertleşir. Cildin lipid bariyerini koruyacak medikal nemlendiricilerin kullanılması cilt kuruluğunun önüne geçmek açısından önemlidir. Cildin nemli kalması cilt kuruluğuna ve çatlaklara engel olur.

CİLDİNİZİ İÇERDEN DE NEMLENDİRİN

Cildin nem ihtiyacını dışardan kremlerle takviye etmek tabi önemli ancak bazen yeterli olmayabilir. O yüzden cildi içeriden nemlendirecek uygulamaları da yaptırmak son derece önemlidir. Bu uygulamalardan biri DNA Işıltısı.

Cilde enjeksiyon aracılığıyla uygulanan DNA Işıltısı, yüksek miktarda suya bağlanma yeteneği sayesinde dokulara derinlemesine nemlendirme sağlayarak hücresel sağlık için faydalı bir ortam oluşturur. Ciltte yaşla, çevresel faktörlerle veya yetersiz bakımla azalan nem miktarının tekrar artmasını sağlar. Hem güçlü bir lifting etkisi göstermesi hem de kolajeni artırarak deri elastikiyetini geri kazandırması nedeniyle sıkça tercih edilir. 3 - 4 seans uygulanmasıyla ciltteki yaşlanma etkilerini doğal yollarla tersine çevirerek cildin daha genç, sıkı, pürüzsüz ve ışıltılı görünmesini sağlar.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin