Kum gibi ağızda dağılıyor, lezzeti damakları şenlendiriyor: Yediğiniz tüm kurabiyeleri unutun. Brownie kurabiye nasıl yapılır?

Bu kurabiyeyi bir kere yiyen bir daha başka bir kurabiye yiyemeyecek. İşte brownie kurabiye için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Kum gibi ağızda dağılıyor, lezzeti damakları şenlendiriyor: Yediğiniz tüm kurabiyeleri unutun. Brownie kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler

1 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)

1 çay bardağı pudra şekeri

125 gram margarin veya tereyağı

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 su bardağı un

3 yemek kaşığı kakao

 Şerbeti için:

 1 su bardağı su (200 ml)

1 su bardağı şeker

Yapılışı;

Kurabiyenin şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine 1 su bardağı su ve 1 su bardağı şekeri alalım. Karıştırarak şerbetimizi kaynatalım.

Kaynama başladıktan sonra  5 dakika şerbeti ocakta tutmanız yeterli olacak. Daha sonra ocaktan alarak soğumaya bırakalım.

Şerbet soğurken bizde bu esnada hamurunu hazırlamaya başlayalım. Uygun bir yoğurma kabının içerisine 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 tane yumurta, 125 gr eritilmiş tereyağı veya margarini alalım. Tel çırpıcıyla tüm malzemeyi güzelce çırpalım.

Ardından içerisine 1 çay bardağı kadar sıvı yağı da ilave edip tekrar çırptıktan sonra 3 su bardağı un, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı ekleyerek spatulayla tüm malzemeyi karıştıralım.

Orta yumuşaklıkta bir hamur elde etmemiz yeterli olacaktır. Dolayısıyla unu kontrollü şekilde ilave edelim. Hamur toparlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım ve şekil verdikten sonra fırın tepsinin içerisine yerleştirelim.

Kurabiyelerimizi 200 dereceye ısıttığımız fırında fansız ayarda 10 dakika boyunca pişmeye bırakalım. Sürenin sonunda kurabiyeleri fırından alalım ve ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ılıyan şerbete batırıp birkaç saniye bekletelim.

Ardından kurabiyelerimizi bir borcama veya servis tabağına aktaralım. Bu aşamada hem şerbet hem de kurabiyeler sıcak olursa kurabiyeleriniz hamurlaşabilir.

Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin