Korkunç: Toplu tecavüz görüntüleri yayınlanacak

Dünya, Fransa'daki toplu tecavüz skandalını konuşuyor. Mahkeme Gisèle Pelicot'un eski eşi ve onlarca erkeğin tecavüzüne uğradığını gösteren görüntülerin yayınlanmasına karar verdi. Davanın başladığı 2 Eylül'den beri Pelicot, tecavüzcülerin ifadelerini bizzat takip ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Korkunç: Toplu tecavüz görüntüleri yayınlanacak

Fransa’da 80’den fazla erkeğin eşine tecavüz etmesini teşvik eden Dominique Pelicot’un yargılandığı dava ülkeyi sarsmaya devam ediyor.

Yıllarca kendisini bayıltan eski eşi ve onlarca erkeğin tecavüzüne uğrayan Gisèle Pelicot, ülkede kadın mücadelesinin kahramanı haline gelmişti.

Boşandığı kocasının uyuşturucu verdiği 72 yaşındaki Gisèle Pelicot, 10 yıl süresince bilinçsiz haldeyken, eşinin aile evine soktuğu onlarca erkeğin tecavüzüne uğradı. Kocasının bu korkunç olayı filme aldığını 4 yıl önce bir polisten öğrendi.

Korkunç: Toplu tecavüz görüntüleri yayınlanacak

Dominique Pelicot ve onlarca erkeğin yargılandığı davada hakimden dikkat çeken bir karar geldi. Hakim Roger Arata, davaya katılan gazetecilerin ve vatandaşların Pelicot'un baygın haldeyken tecavüze uğradığını gösteren bazı vidoları izlemesine izin verdi.

Gisèle Pelicot'un avukatları da videoların dava açısından önemli bir kanıt teşkil ettiğini düşünüyor. Tecavüz mağduru Pelicot, cinsel saldırıya uğrayan kadınların durumuna dikkat çekmek için kimliğinin gizli tutulması hakkından vazgeçmiş ve davanın kamuya açılmasını istemişti.

Davanın başladığı 2 Eylül'den beri Pelicot, kendisine tecavüz eden eski eşi ve onlarca erkeğin ifadelerini mahkeme salonunda bizzat dinliyor.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler tecavüz fransa dava
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin