Komşu çatlatan kakaolu çatlak kurabiye yapmanın sırrı bulundu: Yiyen herkes tarifini soracak. Kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de az malzemeli kurabiye yapmanın sırrı bulundu. Evinde bu malzemeleri bulunan herkes denesin. İşte kakaolu çatlak kurabiye için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Komşu çatlatan kakaolu çatlak kurabiye yapmanın sırrı bulundu: Yiyen herkes tarifini soracak. Kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler

2 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)

4 tepeleme yemek kaşığı kakao

1 paket vanilya

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 su bardağı + 1 yemek kaşığı un

 Bulamak için;

Pudra şekeri

Yapılışı;

İlk olarak uygun bir karıştırma kabının içerisine  1 su bardağı toz şeker, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 4 yemek kaşığı kakaoyu ekleyelim. Tüm malzemeyi mikser yardımıyla güzelce karıştıralım.

Şeker eridikten sonra içerisine 1 adet yumurtayı ilave ederek mikserle çırpmaya devam edelim.

Yumurta tamamıyla eridikten sonra ikinci yumurtayı ilave edelim ve yeniden çırpalım. Akabinde  1 su bardağından 1 kaşık kadar fazla un, 1 paket vanilya ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyelim.

Tüm malzemeyi güzelce karıştıralım. Hamur çok katı kıvamda olmayacağı için bir kaşık veya spatula yardımıyla karıştırma işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Hazırladığımız kurabiye hamurunun üzerini streç film ile kapatalım ve buzdolabında 1-1,5 saat kadar dinlenmeye bırakalım. Dinlendirdiğimiz hamurun üzerindeki streç filmi çıkaralım. Daha sonra hamurdan 1 kaşık kadar alarak elimizde yuvarlayalım.

Yuvarladığımız hamuru daha sonra bolca pudra şekeri ile kaplayalım. Hazırladığımız kurabiyeleri yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine dizelim. 

Önceden 170 derece ısıttığımız fırında 20 dakika boyunca kurabiyeleri pişmeye bırakalım. Fırından aldığımız kurabiyeleri soğuması için beklettikten sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin