Kolesterolü, tansiyonu ve kan şekerini tak diye düşürüyor: Kimse yüzüne bakmıyor ama tam bir şifa deposu

Yüksek kolesterol, yüksek tansiyon yüksek kan şekeri, en yaygın sorunlardır. Kimsenin sevmediği, ancak içerdiği güçlü besinler sayesinde şifalı olan bamyayı beslenmenize eklemek, size üçlü ve güçlü bir avantaj sağlar. Bamya, aslında bir sebzeden daha fazlasıdır

Kolesterolü, tansiyonu ve kan şekerini tak diye düşürüyor: Kimse yüzüne bakmıyor ama tam bir şifa deposu

Sebzeler, içerdiği bol vitamin, mineral, antioksidan ve lif sayesinde, sağlığımı üzerinde çok güçlü faydalara sahiptir. Ayrıca sebzeler, oldukça lezzetlidir.

Ancak bazı sebzeler, diğer sebzelere göre daha az lezzetlidir. Bunlar arasında bamya da bulunur. Herkesin göz ardı ettiği bamya, sağlığımız üzerinde çok güçlü etkilere sahiptir.

A, C, E ve K vitamini zengini olan bamya, demir, magnezyum, çinko ve fosfor minerallerini bolca içerir. Ayrıca tam bir lif ve antioksidan deposudur.

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINI KORUYOR

Bamya, çok güçlü bir kalp ve damar sağlığı koruyucusudur. Bamya, içerisinde bol miktarda lif içerir. Lif sadece bağırsak sağlığına fayda sağlamaz.

Bamyanın lif içeriği kolesterol emilimini azaltmaya, kalp hastalığı riskini düşürmeye ve genel kardiyovasküler sağlığı iyileştirmeye yardımcı olur.

Kolesterolü, tansiyonu ve kan şekerini tak diye düşürüyor: Kimse yüzüne bakmıyor ama tam bir şifa deposu

Bamyadaki lif, kolesterolün atardamarlarınızda "dolaşacak" kadar uzun süre sisteminizde kalmasını zorlaştırarak, "kötü" düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) kolesterolü düşürür.

Bamya, buna benzer şekilde, yüksek tansiyonla mücadele eder. Yapılan bir araştırmada bamyadaki lif ile kan basıncı arasında ters bir ilişki olduğu sonucuna vardı. Yani, lif tüketimi arttığında kan basıncı da düşer.

KAN ŞEKERİNİ DÜŞÜRÜYOR

Kan şekerini düşürmede en etkili doğal besinlerden biri, yine bamyadır. Bamya, kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olan polifenol ve lif gibi bileşikler içerir.

Bu nedenle bamya, diyabetli veya diyabet geliştirme riski taşıyan kişiler için son derece faydalı bir besindir.

Bamyadaki lif, kan şekerinin yükselmesini ve sorunlara yol açmasını önler. Yapılan bir araştırma, lifli besinler yemenin tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri seviyelerini düzenlemeye yardımcı olduğunu göstermiştir.

Bu nedenle beslenmenize bamya eklemek, kolesterolü, tansiyonu ve kan şekerini düşürür. Daha iyi kolesterol değerlerine, kan basıncına ve kan şekeri sonuçlarıyla karşılaşırsınız.

Bamya ayrıca kalp hastalığına ve diğer kronik rahatsızlıklara karşı koruma sağlayan antioksidanlara sahip çok yönlü bir sebzedir.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin