Köfteci Yusuf'un sahibi kimdir, kime ait? Köfteci Yusuf'ta domuz eti var mı? Yusuf Akkaş Kimdir?

"Köfteci Yusuf'un sahibi kimdir, kime ait? Toplam 42 ilde, 278 şubede hizmet veren fast-food zinciri Köfteci Yusuf, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı taklit ve tağşiş ürünler listesinden sonra domuz eti kullandığı iddialarıyla gündem oldu. Lezzetli köfteleriyle ön plana çıkan ve Türkiye'de oldukça popüler olan Köfteci Yusuf ile ilgili iddiaların doğru olup olmadığı merak ediliyor. Peki, Köfteci Yusuf'ta domuz eti var mı?

Google Haberlere Abone ol
Köfteci Yusuf'un sahibi kimdir, kime ait? Köfteci Yusuf'ta domuz eti var mı? Yusuf Akkaş Kimdir?

Türkiye'de gıda ve restoran sektöründen hizmet veren Köfteci Yusuf, gündemin en çok konuşulan konuları arasında ilk sırada yer alıyor. Türkiye’nin en büyük Köfte Fabrikası unvanına sahip olan Köfteci Yusuf, ürünlerinde domuz eti kullandığı iddiasıyla oldukça konuşuldu. Sosyal medya platformu X'ten söz konusu fast-food zinciri ile ilgili çokça paylaşım yapıldı. Bunun üzerine vatandaşlar, Köfteci Yusuf'un sahibini araştırmaya başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yayınlanan taklit ve tağşiş ürünleri listesini paylaştıktan sonra bir araştırma konusu olan Köfteci Yusuf ile ilgili merak edilenleri sizler için derledik. Peki, Köfteci Yusuf'un sahibi kimdir, kime ait? Köfteci Yusuf'ta domuz eti var mı? İşte detaylar...

KÖFTECİ YUSUF'UN SAHİBİ KİMDİR, KİME AİT?

Köfteci Yusuf'un sahibi ve kurucusu Yusuf Akkaş'tır. Akkaş, 1960 yılında Bursa'nın Kızılhisar köyünde dünyaya geldi. Ticaret hayatına genç yaşlarda köy kıraarhanesinde başladı. 1996 yılında İznik’te Köfteci Yusuf A.Ş.'yi kurdu. Türkiye’nin en büyük Köfte Fabrikası unvanına sahip olan Köfteci Yusuf, 28 yıldır Türkiye'de faaliyet veriyor.

Köfteci Yusuf'un sahibi kimdir, kime ait? Köfteci Yusuf'ta domuz eti var mı? Yusuf Akkaş Kimdir?

KÖFTECİ YUSUF'TA DOMUZ ETİ VAR MI?

Tarım ve Orman Bakanlığı geçtiğimiz günlerde taklit ve tağşiş ürünleri listesini yayınladı. Ürünlerinde domuz eti kullanan bir firma olduğu, fakat ismi açıklanmayan firmanın Köfteci Yusuf olduğu iddia edildi. Sosyal medyada günbegün yapılan paylaşımlarla iddialar kuvvetlendi. Ancak konuya ilişkin Köfteci Yusuf'tan veya Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan resmi bir açıklama gelmedi. Ardı arkası kesilmez iddiaların üzerine Gazete Pencere Köfteci Yusuf'un avukatına ulaştı. Avukat Ali Uslu, konu hakkında bilgisi olmadığını söyledi ve iddialara cevap vermeyeceğini ifade etti.

Yaşanan gelişmelerin üzerine Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan şu açıklama geldi:

“Gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumak, Anayasa ve kanunlarımızın Bakanlığımıza verdiği temel bir görevdir. Bu kapsamda Bakanlığımız hem tüketicimizin hem de üreticimizin hak ve menfaatlerini korumakla mükelleftir. Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemimizde 8 binden fazla gıda denetçimizle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır. Uygunsuzluk tespit edilmesi halinde toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların yanı sıra uygunsuzluğun insan hayatını ve sağlığını tehdit etmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu idari işlemler Anayasamızın 125. maddesi gereği yargı denetimine tabidir. Yargı kararları idarenin bütün unsurları bakımından bağlayıcıdır. Bakanlığımız kamu sağlığını koruma konusunda görev ve yetkilerini bu ilkeler doğrultusunda kararlılıkla ifa etmeye devam edecektir."

KÖFTECİ YUSUF'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Köfteci Yusuf'un sahibi kimdir, kime ait? Köfteci Yusuf'ta domuz eti var mı? Yusuf Akkaş Kimdir? - Resim : 3

Köfteci Yusuf'un sahibi kimdir, kime ait? Köfteci Yusuf'ta domuz eti var mı? Yusuf Akkaş Kimdir? - Resim : 4

KÖFTECİ YUSUF'UN KAÇ ŞUBESİ VAR?

Bursa’da 40, İstanbul’da 63, Ankara’da 22, İzmir’de 23, Balıkesir’de 12, Afyonkarahisar'da 8, Konya'da 7, Sakarya, Samsun, ve Muğla'da 6, Kocaeli, Antalya'da 10, Aydın, ve Eskişehir'de 5, Yalova, Sivas, ve Kayseri'de 4, Denizli, Manisa ve Bilecik'de 3, Nevşehir, Uşak, Kırıkkale, Isparta, Tekirdağ, Düzce, Aksaray, Edirne, Burdur, Tokat, Kırklareli, ve Çankırı'da 2, Ordu, Çanakkale, Çorum, Kütahya, Amasya, Bolu, Zonguldak, Kırşehir, Yozgat ve Niğde'de 1’er tane olmak üzere toplam 42 ilde, 278 şubede hizmet vermektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin