Kızılcığı kaynatıp içince o sorun kökten çözülüyormuş: Günde 2 bardak mutlaka için. Kızılcık suyu içmek neye iyi gelir?

Yüksek antioksidan özelliklere ve zengin bir besin profiline sahip olan kızılcıktan elde edilen kızılcık suyu, tüm o problemlerinizden kurtulmanızı sağlayacak. Her gün 2 bardak kızılcık suyu içtiğinizde etkisine inanmayacaksınız. İşte kızılcık suyunun güçlü faydaları

Kızılcığı kaynatıp içince o sorun kökten çözülüyormuş: Günde 2 bardak mutlaka için. Kızılcık suyu içmek neye iyi gelir?

Yuvarlak, küçük ve parlak bir renge sahip olan kızılcık, kendine has ekşi bir tada sahiptir. Kızılcık, içerdiği güçlü vitaminler ve mineraller sayesinde sağlığımıza bir dizi yarar sunar.

İçerdiği besin değerleri sayesinde tam bir şifa deposu olan kızılcık meyvesinden elde edilen kızılcık suyu, en az kızılcık kadar faydalıdır.

Pek çok hastalığa karşı koruma sağlayan kızılcık suyu aynı zamanda birtakım sorunların doğal tedavisinde rol oynar.

İşte kızılcık suyunun mucizevi faydaları...

KIZILCIK SUYUNUN FAYDALARI

Kızılcık suyu, sağlık açısından pek çok fayda sunan besleyici bir içecektir. Kızılcık suyunun en bilinen faydalarından biri, idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olmasıdır. ,

Kızılcıklar, proantosiyanidin adı verilen bileşikler içerir ve bu bileşikler, bakterilerin idrar yolu duvarlarına yapışmasını engelleyerek enfeksiyon riskini azaltır.

Kızılcığı kaynatıp içince o sorun kökten çözülüyormuş: Günde 2 bardak mutlaka için. Kızılcık suyu içmek neye iyi gelir?

Ayrıca kızılcık suyu, yüksek miktarda C vitamini içerir. C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu hastalıklara karşı korur ve aynı zamanda cilt sağlığını destekler.

Antioksidan açısından zengin olan kızılcık suyu, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarını azaltarak kanser riskini düşürür.

Kızılcık suyu ayrıca kalp sağlığını destekler. İçerdiği flavonoidler, kan basıncını düşürmeye ve kötü kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur.

Bu da kalp hastalığı riskini azaltır. Kızılcık suyu, sindirim sağlığını da iyileştirir. Lif bakımından zengin olan bu meyve, sindirim sisteminin düzenli çalışmasını destekler ve kabızlığı önler.

Öte yandan kızılcık suyu, mide ülserlerine neden olan H. pylori bakterisinin büyümesini engelleyerek mideyi korur.

Kızılcık suyunun bir diğer önemli faydası da kilo kontrolüne yardımcı olmasıdır. İçerdiği organik asitlerle yağ birikintilerine hızlı bir şekilde etki sağlayarak kilo verdirir.

Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır ve bu da kalori yakımını artırır. Kızılcık suyu aynı zamanda iltihap azaltıcı özelliklere sahiptir.

Doğal antibiyotik rolü üstlenen kızılcık suyu, vücuttaki enfeksiyonlarla savaşmada ve sağlığı koruyup güçlendirmede etkili rol oynar.

KIZILCIK SUYU NASIL YAPILIR?

Ayıklanmış kızılcıkları bir tencereye koyun ve içine 1 bardak su ekleyin. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra süzüp içebilirsiniz. Şifa olsun!

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce mutlaka uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin