Kızı TBMM'de işe başlamıştı. Canlı yayında ortam gerildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tv100'e konuştu Kübra Par'ın sorularını yanıtladı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin kızı Hilal Destici, TBMM'de işe başladı ortalık karıştı. BBBP liderine yönelik çok sert eleştiriler geldi. Kızının TBMM'de nasıl göreve başladığını tv100 yayınında Kübra Par'a açıklayan Destici, 100 bin TL maaş alıyor iddiasını yalanladı ve "Kızım bir ayrıcalıkla girmemiştir." ifadesini kullandı. Programda zaman zaman tansiyon da yükseldi.

Google Haberlere Abone ol
Kızı TBMM'de işe başlamıştı. Canlı yayında ortam gerildi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tv100'e konuştu Kübra Par'ın sorularını yanıtladı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'nin kızı Hilal Desteci, TBMM'de kadroya alınmış ve 100 bin TL maaşla işe başladığı iddia edilmişti. 

Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Mustafa Destici, "TBMM'de 5 bin üzerinde personel vardır. Onların tamamı hangi yasa, usul, kanunla işe girmişse benim evladımda aynı usulle işe girmiştir. 100 bin TL'nin üzerinde maaş alıyormuş. Bordrosunu bu sabah istedim. Kesintiler

Mustafa Destici, tv100'ün 'Özel Röportaj' programına konuk oldu ve Kübra Par'ın bu konudaki sorularını yanıtladı, kızının TBMM'de işe nasıl girdiğini anlattı.

Program sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi. 

Kübra Par'ın "Eğer sizin gibi 600 milletvekili çocuklarını mecliste çalışsın, burada tecrübe kazansın diye işe sokacak olursa bu vatanın evlatları nasıl iş bulacak?" sorusuna Destici, "Herkes beni tanır ki ben zorda kalmış, işe ihtiyacı olan herkesin elini tutan bir siyasetçiyim. Benim alnım ak başım dik. Ben herkese hak ettiği cevabı veririm. Hep doğruları söyledim. 5 binden fazla personel var. O personeller hangi yönetmelikle girmişse benim evladımda öyle girmiştir. Bir ayrıcalıkla girmemiştir." ifadesini kullandı.

Kübra Par ise "Burada sizin şahsınızla ilgili hiçbir mesele yok. Lütfen sözlerimi de şahsınıza yönelik veya partinize yönelik olarak algılamayın. Fakat biz daha geçen hafta CHP’li milletvekillerinin kendi yakınlarını CHP Belediye Başkanlarının işe alıp sonra da “Bu gençler işe girmesin mi canım?” demesini sonuna kadar eleştirdik. Burada mesele parti değil. Kızınıza da yazık. İstifa etmeyi düşünüyor mu?" cevabını verince Destici ise "Burada gayriahlaki bir durum yoktur. Gayri vicdani bir durumda yoktur, gayri yasal bir durumda yoktur." dedi.

Kübra Par ise "Gayri etik bir durum var." ifadesini kullandı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin