Kestaneyi böyle tüketmek resmen zehir saçıyor. Kestaneyi böyle yerseniz…

Kış mevsiminin baş tacı besinlerinden olan kestane, sağlığımız için çok faydalıdır. Ancak kestanenin yanlış tüketimi, tüm faydasını yok ederek sağlığımız için risk taşıyor. Bundan sonra kestaneyi sakın böyle tüketmeyin…

Kestaneyi böyle tüketmek resmen zehir saçıyor. Kestaneyi böyle yerseniz…

Kestane, kayıngiller türünden bir ağaçtır. Kabuğundan ayrılan kestane hem çiğ hem de pişirilerek tüketilir. Aynı zamanda kestane kabukları ve yaprakları çay olarak da tüketilir.

Türk mutfağında severek tüketilen kestane hem tuzlularda hem de tatlılarda sıklıkla tüketilir. Ancak kestanenin ülkemizde en yaygın kullanım şekli, pişirip direkt olarak tüketmektir.

Kestane, sağlığımız için önemli besinlerden biridir. İçerdiği güçlü faydalar ile sağlığımıza olumlu etkiler sağlar.

Lif açısından zengin bir besin olan kestane, sizi uzunca süre tok tutar. Demir eksikliği için şifa olan kestane aynı zamanda vücuda enerji verir.

İçerisinde bulunan C vitamini sayesinde, tüm vücuda olumlu etkiler sunar. Ayrıca kestane hem dişler hem de kemikler için çok faydalıdır.

Vitamin deposu olan kestane cildi güzelleştirir ve hücrelerin yaşlanma sürecini yavaşlatır. Özellikle kış aylarında tüketilen kestane, bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırır.

Ancak her besinde olduğu gibi kestaneyi de yanlış tüketmek, bir dizi sağlık zararlarını beraberinde getirir.

Kestaneyi böyle tüketmek resmen zehir saçıyor. Kestaneyi böyle yerseniz…

KESTANEYİ SAKIN BÖYLE TÜKETMEYİN

Kestaneyi kimi insan çiğ olarak tüketmeyi sever. Ancak çiğ tüketilen kestane, sindirim sorunlarına neden olarak rahatsızlık hissi verir.

Kestane, çok fazla miktarda tüketildiğinde kilo alımına neden olur. Çünkü kestane yüksek kalorili bir besindir ve her gün çok miktarda kestane tüketirseniz, hızla kilo almanız kaçınılmaz hale gelir.

Şişkinlik hissine neden olan aşırı kestane tüketimi aynı zamanda hazımsızlık sorununu da tetikler. Sürekli olarak tüketilen kestane şişkinlik başta olmak üzere hazımsızlığı da meydana getirir.

Aşırı miktarda tüketilen kestane, yüksek tansiyonu ve şekeri de etkiler. Bu nedenle kestaneyi çok sevseniz de onu tüketirken aşırıya kaçmamaya dikkat edin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin