Kerem Kınık kimdir, kaç yaşında, nereli? Kerem Kınık ne iş yapıyor, kaç çocuğu var?

Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık, otomobiliyle bir motosiklete çarptı. Kazada motosikletteki 17 yaşındaki çocuk hayatını kaybederken, 3 kişi de yaralandı. Yaşanan gelişmenin ardından, "Kerem Kınık kimdir, kaç yaşında, nereli?" sorusu araştırma konusu oldu. Peki, Kerem Kınık ne iş yapıyor, kaç çocuğu var? İşte hayatı...

Google Haberlere Abone ol
Kerem Kınık kimdir, kaç yaşında, nereli? Kerem Kınık ne iş yapıyor, kaç çocuğu var?

Eski Kızılay başkanı Kerem Kınık'ın kızı Fatma Zehra Kınık, yaşanan kazanın ardından gözaltına alındı. Ardından çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayın ardından gözler Kerem Kınık'ın hayatına çevrildi. Kınık 2025 yılında Kızılay Genel Başkan Yardımcısı, 2016 yılında ise Kızılay Genel Başkanı görevlerinde bulunmuştu. Peki, Kerem Kınık kimdir, kaç yaşında, nereli? Kerem Kınık ne iş yapıyor, kaç çocuğu var? İşte Kerem Kınık'ın hayat hikayesi...

Kerem Kınık kimdir, kaç yaşında, nereli? Kerem Kınık ne iş yapıyor, kaç çocuğu var?

KEREM KINIK KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

Kerem Kınık 8 Temmuz 1970 tarihinde Malatya Hekimhan'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul'da tamamlayan Kınık, 1993'te İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2019 yılında Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinde Afet Tıbbı doktorasını tamamladı. Somali Benadir Üniversitesi'nden de Fahri doktorası bulunan Kınık, 1993-1995 yılları arasında Amasya İl Sağlık Müdürlüğünde sorumlu hekimlik, 1995-1999 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Müdürlüğü'nde müdür yardımcılığı, 1999-2013 yıllarında sağlık, bilgi teknolojisi sektörlerinde faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası firmalarda kurucu ortaklık ve genel müdürlük yaptı. 2013-2015 yılları arasında Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nde Rektör Danışmanı olarak görev yaptı.

2025 yılında Kızılay Genel Başkan Yardımcısı, 2016 yılında ise Kızılay Genel Başkanı görevlerinde bulundu.

KEREM KINIK NE İŞ YAPIYOR?

Kınık, 2016'dan bu yana da Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde öğretim üyesi ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı olarak görev yapıyor.

Kerem Kınık, üniversite yıllarından itibaren çeşitli organizasyonlarda insani yardım gönüllüsü oldu. Kosova Savaşı ve Marmara Depremi esnasında gönüllü hekim olarak çalışan Kınık, Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı olarak Pakistan, Filistin, Orta Afrika, Somali ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti gibi çok sayıda çatışma ve afet bölgesinde insani yardım faaliyetleri yürüttü.

İnsani yardım, göç politikaları, kalkınma, insancıl hukuk ve insani diplomasi konularında birçok makale kaleme alan Kınık, 2017’ye kadar IFRC Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptı. 6 Kasım 2017 tarihinde ise Antalya’da gerçekleştirilen 21. IFRC Yasal Toplantılarında Avrupa ve Orta Asya Bölgesi’nden sorumlu IFRC Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

KEREM KINIK KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Kerem Kınık'ın Muhammed Furkan, Abdullah Harun ve Fatıma Zehra adlarında 3 çocuğu var. İyi derecede İngilizce, orta derecede Arapça bilen Kınık, amatör olarak Türk halk müziği enstrümanları çalıyor ve besteler yapıyor.

Kerem Kınık kimdir, kaç yaşında, nereli? Kerem Kınık ne iş yapıyor, kaç çocuğu var? - Resim : 3

FATMA ZEHRA KINIK KİMDİR?

Eski Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın kızı olan Fatma Zehra Kınık, 2020 yılında Şehir Üniversitesi'nin psikoloji bölümünden mezun oldu. Fatma Zehra Kınık'ın 26 yaşında olduğu düşünülüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin