Kat kat yumuşacık haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

Kat kat yumuşacık haşhaşlı çörek yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde haşhaşı çöreğiniz çok beğenilecek. İşte haşhaşlı çörek için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Kat kat yumuşacık haşhaşlı çörek nasıl yapılır?

Malzemeler
Hamuru için;

1 su bardağı ılık süt (200 ml)
1 su bardağı ılık su (200 ml)
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
6 su bardağı un

İç harcı için;

250 gr haşhaş ezmesi
1,5 çay bardağı sıvı yağ (185 ml)

Üzeri için;

Yumurta sarısı

Yapılışı;

Öncelikle uygun bir kabın içerisine  1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 adet yumurtanın akını yoğurma kabına alalım. Şeker eriyinceye kadar karıştıralım.

Akabinde 6 su bardağı unun bir kısmını ve 1 paket instant mayayı ilave edelim ve spatula yardımıyla hamur koyulaşıncaya kadar karıştıralım.

Hamur yeterince yoğunlaştıktan sonra elimizle güzelce yoğuralım. Kalan unu da yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Toparladığımız hamurun üzerini streç filmle kapatalım.

Akabinde hamurun üzerini kapatarak hamuru 1 saat boyunca ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım.

İçi için uygun bir kaba aldığımız 250 gram dövülmüş haşhaşa 1,5 çay bardağı sıvı yağ ilave ederek güzelce karıştıralım.

Mayası gelen hamurun üzerine açalım ve havasını alalım. Ardından un serptiğimiz tezgahta hamuru tekrardan toparlayalım.

Daha sonra hamuru 4 eşit parçaya bölelim ve her birini beze haline getirelim. Hamurları şekillendirmek için bezeleri bir merdane veya oklava yardımıyla dikdörtgen olacak şekilde güzelce açalım.

Hazırladığımız iç harcını hamurun üzerine yerleştirelim. Ardından hamuru uzun kenardan yuvarlayarak rulo formuna getirelim. 

Hamuru bıçakla yaklaşık 4 santimetre genişliğinde rulolar halinde keselim. Tüm bezeleri hazırladıktan sonra fırın tepsimize pişirme kağıdını serelim.

Hazırladığımız hamurları tepsiye dizelim. Üzerlerini temiz bir örtüyle örterek yaklaşık 15-20 dakika boyunca tepsi mayasına bırakalım.

Tepsi mayası da geldikten sonra üzerine yumurta sarısını sürelim. Önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 30 dakika boyunca pişmeye bırakalım. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin