Kastamonulu köylü 'hırsız tilkiyi' azarladı: Peyniri kabıyla götürmüş, ızgara teli de yok

Kastamonu'da köylüler bir tilkiyi beslemeye başladı. Tilki ise 'hırsızlık' alışkanlığından vazgeçmedi. Bir köylü ise tilki ile konuştu, onu azarladı. Hırsızlık yapmaması gerektiğini anlattı. Köylü dayanamadı yine tilkiyi besledi.

Google Haberlere Abone ol
Kastamonulu köylü 'hırsız tilkiyi' azarladı: Peyniri kabıyla götürmüş, ızgara teli de yok

Tilkiler akıllı hayvanlar. Bulundukları ortama çok çabuk alışıyorlar. Çok güçlü olmamalarına rağmen her koşulda karınlarını doyurmayı başarıyorlar.

Kastamonu'da da bir tilki köylülerin azıklarına ortak oldu. Ormanda çalışan köylüler yanlarında getirdikleri yiyeceklerle tilkiyi beslemeye başladı. Ancak tilkiye bu verilen yiyecekler yetmedi.

Tilki köylülerin azıklarını çantalarından aşırmaya devam etti. Hal öyle bir duruma geldi ki tilki tabak, çanak, çatal, kaşık gibi araçları da alıp götürmeye başladı.

Bir köylü ise tilki ile karşılaşınca tilkiyi 'hırsızlık' alışkanlığı nedeniyle azarladı. Semaver çayı içe köylü tilki ile konuştu. O anlarda tilki de köylüyü pür dikkat dinledi.

Köylü tilkiye, "Peynirin kabını götürmüşsün. Hadi peyniri yedin, kabını neden getirmedin? Izgara telini de almışsın meşenin dalından... Şimdi ızgara teli lazım bize. Nasıl pişireceğiz yemeği? Yaa… Bakarsın öyle. Tavuğa geldi mi yiyorsun çıtır, çıtır. Al ekmek ye hadi al. Ekmek ye." diye seslendi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin