Kaşık kaşık yeseniz dahi kilo almayacaksınız: Az kalorili bol doyurucu mercimek mantısı. Mercimek mantısı nasıl yapılır?

Bu mantıdan kaşık kaşık yeseniz dahi kilo almayacaksınız. Çok lezzetli az kalorili mercimek mantısı yapmanın sırrı bulundu. Mercimek mantısı nasıl yapılır?

Google Haberlere Abone ol
Kaşık kaşık yeseniz dahi kilo almayacaksınız: Az kalorili bol doyurucu mercimek mantısı. Mercimek mantısı nasıl yapılır?

Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek

2 su bardağı su (400 ml)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı kimyon

2-3 dal maydanoz

 Sosu İçin;

 1 diş sarımsak

5 yemek kaşığı yoğurt

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pul biber

Yapılışı;

İlk olarak  1 su bardağı kırmızı mercimeği bol suyla yıkayalım. Ardından yıkadığımız mercimekleri uygun bir tencerenin içerisine alalım ve 2 su bardağı su ekleyerek pişmeye bırakalım. Kullandığınız mercimeğe göre su miktarı değişiklik gösterebilir. Piştiğinde suyunu tamamen çekecektir.

Suyu tamamıyla çekene dek 25 dakika kadar pişirelim. Mercimekler yeterince pişince ayrı bir kabın içerisine alalım.

Mercimekler biraz ılıdıktan sonra üzerine 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, yarım çay kaşığı karabiber ve ince ince kıydığımız maydanozları ilave ederek tüm malzemeyi karıştıralım.

Soğuyan harçtan misket büyüklüğünde parçalar koparalım ve elimizle yuvarlayalım.  Tüm harcımızı şekillendirdikten sonra 5 yemek kaşığı kadar yoğurda 1 diş sarımsak ilave ederek güzelce çırpalım. Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı kadar tereyağını eritelim. 

Eriyen yağın içerisine 1 kaşık pul biber ilave edelim ve servis esnasında yoğurt sonrası üzerine gezdirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin