Kariye Camii hangi günler ziyarete açık, Cuma günleri kapalı mı? Kariye Camii nerede, nasıl gidilir? Kariye Camii ziyaret günleri ve saatleri 2024...

Eski Orta Çağ Rum Ortodoks kilisesi ve müze olan Kariye Camii ziyaret günleri ve saatleri 2024 araştırma konusu oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, Camii'nin ziyaret günleri ile ilgili değişikliğe gitti. Bunun üzerine, "Kariye Camii hangi günler ziyarete açık, Cuma günleri kapalı mı?" sorusu araştırma konusu oldu. Peki, Kariye Camii nerede, nasıl gidilir? İşte Kariye Camii ile ilgili merak edilen her şey...

Google Haberlere Abone ol
Kariye Camii hangi günler ziyarete açık, Cuma günleri kapalı mı? Kariye Camii nerede, nasıl gidilir? Kariye Camii ziyaret günleri ve saatleri 2024...

İstanbul'un en önemli tarihi yapılarından biri olan Kariye, Türkiye'nin en çok ziyaret edilen müzelerinden biridir. Mozaiklerle ünlü bir kiliseyken 1511'de cami olan, 1945'te ulusal anıt ilan ve 1948'de müze haline gelen yapı, günümüzde camii görevi görüyor. Bu ünlü camiiyi gezmek ve görmek isteyenler, "Kariye Camii ziyaret günleri ve saatleri 2024" şeklinde aramalar yapıyor. yoğun ziyaretçi talebi nedeniyle İstanbul'daki Kariye Camii'nin ziyaret günlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü değişikliğe gitti. Peki, Kariye Camii hangi günler ziyarete açık, Cuma günleri kapalı mı? Kariye Camii nerede, nasıl gidilir?

KARİYE CAMİİ HANGİ GÜNLER ZİYARETE AÇIK, CUMA GÜNLERİ KAPALI MI?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü, yoğun ziyaretçi talebi nedeniyle İstanbul'daki Kariye Camii'nin cuma günleri ziyarete kapalı olacağını duyurdu.
Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, Kariye Camii'nde, çok yoğun ziyaretçi talebi nedeniyle, 19 Ağustos 2024 itibarıyla "Koruma Amaçlı Ziyaretçi Yönetim Planı" uygulamasına geçildiği söylendi.

Kariye Camii hangi günler ziyarete açık, Cuma günleri kapalı mı? Kariye Camii nerede, nasıl gidilir? Kariye Camii ziyaret günleri ve saatleri 2024...

Açıklamada, "Kariye Camii, cuma günleri yalnızca ibadete açık olacak. Diğer günler, vakit namazlarından 15 dakika önce turistik ziyaret durdurulacak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve ibadet için gelen Müslüman yabancılar camiye ücretsiz girebilecek" ifadelerine yer verildi.

KARİYE CAMİİ NEREDE, NASIL GİDİLİR?

Kariye Camii, İstanbul'un Fatih ilçesinin Edirnekapı semtinde yer alıyor.

Anadolu yakasından gelenler için;

Kadıköy'den Eminönü vapuruna bininiz. Eminönü otobüs duraklarından 31E, 32, 336E, 36KE, 37E numaralı otobüslerden birine binerek Edirnekapı durağında indiğinizde Kariye Müzesi'ne ulaşabilirsiniz.

Avrupa yakasından gelenler için;

Beylikdüzü, Avcılar, Küçükçekmece, Zeytinburnu taraflarından geliyorsanız herhangi bir Metrobüs durağından metrobüs ile Edirnekapı durağında inerek üst geçitten sağ taraftan çıkarak 5 dakikalık bir yürüyüş ile Kariye Müzesi'ne ulaşabilirsiniz.

KARİYE CAMİİ ZİYARET GÜNLERİ VE SAATLERİ 2024

Kariye, Cuma günleri hariç, her gün 09:00 ile 19:00 saatleri arasında ziyaret edilebilmektedir. Ancak, cami ibadet saatlerinde turist ziyaretine kapalıdır.

KARİYE CAMİİ NEDEN ÖNEMLİ?

Kariye'nin mozaikleri ve freskleri oldukça iyi korunmuştur. Kiliseden camiye dönüştürüldükten sonra Kariye'nin içindeki Hristiyanlık sembolleri, freskolar, mozaikler, yazılar, ince bir boya ve kireç badanası ile tahrip edilmeden örtüldü. Bu sayede Kariye, günümüze kadar iyi korunmuş bir şekilde ulaştı.

 

KARİYE NE ZAMAN CAMİİ OLDU?

Kariye, 1511 yılında II. Bayezid'in sadrazamı Atik Ali Paşa tarafından camiye dönüştürüldü. 1945'te ulusal anıt ilan ve 1948'de müze haline geldi. Son olarak Kariye, 2019'da Danıştay'ın iptal kararı sonucu Cumhurbaşkanı tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'na devredildi ve 6 Mayıs 2024 tarihinde ibadete açıldı. Yani 2019 Mayıs 2024'ten bu yana yeniden camii olarak kullanılmaya başlandı.

KARİYE MÜZESİ MÜZEKART GEÇERLİ Mİ?

Kariye'de müzekart geçerlidir.

2024 Ağustos ayı başında, Kariye Camii'ne yapılacak turistik ziyaretler için kişi başı 20 avro bilet ücreti ödenmesi gerekeceği belirtilmişti.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin