Kameralara yansıyan görüntüler duygulandırdı: İstanbul'un çeşitli semtlerine Atatürk portreleri bırakılarak insanların tepkileri ölçüldü

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün portresiyle yapılan bir sosyal deney sosyal medyanın ilgisini çekmeyi başardı. İstanbul'un çeşitli semtlerine Atatürk portreleri bırakarak insanların tepkilerini kayda alan bir sayfa gizli çekimle elde ettiği görüntüleri paylaşınca gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

Atatürk portrelerinin İstanbul'un çeşitli bölgelerine bırakılması ve insanların bu portreleri gördüklerindeki doğal tepkilerinin kaydedilmesi, bir sayfanın gizli çekimlerle elde ettiği görüntülerin viral hale gelmesine neden oldu.

Atatürk portresini şehrin farklı lokasyonlarına bıraktık. İnsanların tepkisini gözlemledik" notunun eklendiği sosyal deneyde vatandaşların Atatürk portresini gördüklerinde verdikleri tepkileri yer aldı.

Vatandaşların büyük bir bölümünün yere düşen Atatürk portresini gördükleri anda yerden kaldırmak için hamle yaptıkları görüldü. O anlar sosyal medyada yorum ve beğeni yağmuruna tutuldu.

Bir sosyal medya kullanıcısı gönderiye, "Duygulandıran bir sosyal deney olmuş." yorumunu ekledi. Bir başka sosyal medya kullanıcı ise, "İnsanın gözleri doluyor, çok büyük bir saygı" yorumunu yaptı.

Etiketler atatürk istanbul