Kahve içmeyi bırakırsanız ne olur? Meğer inanılmaz etkileri varmış

Günlük hayatımızın vazgeçilmezi kahveyi içmeyi bırakırsak ne olur? İşte kahve içmeyi bıraktığımızda vücudumuzda olacaklar...

Google Haberlere Abone ol
Kahve içmeyi bırakırsanız ne olur? Meğer inanılmaz etkileri varmış - Resim: 1

1- KİLO VEREBİLİRSİNİZ

Duke Üniversitesi’ndeki araştırmalar, kahve, çay veya alkolsüz içeceklerde günlük kafein tüketiminin, katılımcıların günlük şeker düzeylerini yaklaşık yüzde 10 artırarak kardiyovasküler hastalık ve obezite risklerini artırdığını gösteriyor.

Özellikle de kahve zincirlerinden alınan şuruplu, kremalı bir kahve ya da latte ile beraber tüketilen şeker ve yağlardan kaçınmak için evde kahve demleyebilirsiniz. Ancak evde demlediğiniz kahveye de krema ve şeker ekliyorsanız 200 kalorinin üzerine çıkabilirsiniz.

Haliyle kahve tüketiminizi bırakmanız halinde hem fazla kalori almaktan kurtulabilir hem de dışarıdan kahve almadığınız için paranız cebinizde kalabilir.

2- KİLO ALABİLİRSİNİZ

Kilo vermek gibi kilo almak da kahve içme alışkanlığınızı bıraktığınızda yaşanabilir. Bir sabah kahve içmemek çok sorun olmayabilir ama sıkı bir tiryakiyseniz bir süre sonra kahvenizin yerine başka içecekler ya da yiyecekler koymak isteyebilirsiniz.

Özellikle kafein yoksunluğu devreye girdiğinde vücudunuz hızlı bir şeker düzeltmesi aramaya başlayabilir ve normalden daha fazla yemenize neden olabilir.

3- DAHA İYİ UYUYABİLİRSİNİZ

Vücudunuz uyarıcıların yokluğuna alıştıkça kendinizi yorgun hissedecek olsanız da uzun vadede, özellikle kahve içmeye alışkınsanız, kafeinsiz yeni yaşamınızda daha iyi bir gece uykusu çekebilirsiniz.

Journal of Clinical Sleep Medicine’de yayınlanan bir araştırma, yatmadan altı saat önce bile kafein alımının kişinin o geceki uyku döngüsünü bozabileceğini buldu.