Kabuklarını çöpe atan bin pişman olacak: Kaynatıp içince o sorundan eser kalmıyor. Soğan kabuğu kaynatmak neye iyi gelir?

Türk mutfağının vazgeçilmez besinlerinden biri olan soğanın kabuklarını genellikle çöpe atarız. Ancak soğan kabuklarının bu faydalarını okuduktan sonra onları çöpe atmak yerine stok yapmak isteyeceksiniz! Özellikle kaynatıp çayını içince her derde deva oluyor. İşte soğan kabuğunun faydaları

Kabuklarını çöpe atan bin pişman olacak: Kaynatıp içince o sorundan eser kalmıyor. Soğan kabuğu kaynatmak neye iyi gelir?

Soğan, Türk mutfağında en çok tüketilen faydalı besinlerden biridir. Bulunduğu her yemeğe ayrı bir lezzet katan soğan, vücudumuz için güçlü vitamin ve mineraller yüklüdür.

Soğan içerisinde A, C ve B vitamini barındırır. Aynı zamanda kükürt, demir, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve antioksidanlar açısından zengin bir kaynaktır.

Doğal bir antibiyotik görevi üstlenen soğan, özellikle kış aylarında mutlaka tüketilmesi gereken besinlerin başında yer alır.

Pek çok farklı formda kullanılan soğanın kabukları genellikle soyulur. Soğan kabuklarını soyduktan sonra onları direkt olarak çöpe atarız.

Ancak soğan kabukları da tıpkı soğanın kendisi kadar pek çok faydayı beraberinde getiriyor. Soğan kabuklarının bu faydaları okuduktan sonra onları bir daha asla çöpe atmayacaksınız.

İşte soğan kabuğunun mucizevi faydaları...

SOĞAN KABUĞUNUN FAYDALARI

Soğan kabuğu, tıpkı soğanın kendisi gibi birçok güçlü faydayı beraberinde getirir. Soğan kabuğunun en bilinen faydası, bağışıklık sistemini güçlendirdiğidir.

Farklı dış etmenlere karşı vücudu koruyan soğan kabuğu aynı zamanda grip, nezle ve öksürük gibi soğuk algınlığı hastalıklarına karşı vücut direncini artırmada güçlü bir rol oynar.

Kalp ve damar sağlığı için mükemmel etkiler sunan soğan kabuğu, vücutta bulunan tüm iltihabı söker. Aynı zamanda diyabet riskini de azaltır.

Kabuklarını çöpe atan bin pişman olacak: Kaynatıp içince o sorundan eser kalmıyor. Soğan kabuğu kaynatmak neye iyi gelir?

Enfeksiyonları gideren ve böbrekleri temizleyen soğan kabuğu, ödem atıcı görev üstlenerek yağ yakımını da destekler.

Soğan kabuklarında bulunan antioksidanlar, soğanın kendisinden daha fazladır. Böylece bağırsakta bulunan toksinlerin atılımı sağlanır.

Yüksek tansiyonu düşürmede etkili olan soğan kabuğu, saç bakımında da sıklıkla kullanılır. Saç dökülmesini durdurarak saçların parlak görünmesini destekler.

Faydaları saymakla bitmeyen soğan kabuğu, boğazı temizler. Soğan kabuğu ayrıca ağız ve diş sağlığını korur ve güçlendirir.

Soğan kabuğu, içerisinde güçlü vitamin ve mineraller barındırır. Aynı zamanda lif yüklüdür. Lifler de sindirim sistemi sağlığı için önemlidir.

SOĞAN KABUĞU ÇAYI TARİFİ

Öncelikle soğan kabuklarını çöpe atmak yerine biriktirin ve cam bir kavanozda muhafaza edin. Soğan kabuğu çayı hazırlarken kabukları mutlaka yıkayın.

Daha sonra uygun bir tencerenin içine 3 su bardağı kadar su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suyun içerisine 1 su bardağı kadar soğan kabuğunu atın ve kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.

Süre sonunda suyunu süzüp afiyetle içebilirsiniz. Soğan kabuğu çayını tatlandırmak için dilerseniz bal veya limon kullanabilirsiniz. Şifa olsun!

NOT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir rahatsızlıkla karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin