Kabardıkça kabarıyor lezzetine doyum olmuyor. Yumuşacık puf puf poğaça yapmak meğer çok kolaymış. Kuru mayalı pamuk poğaça nasıl yapılır?

Hem lezzetli hem de pratik poğaça tarifi arayanlar hemen denesin. Yumuşacık puf puf poğaçanın lezzetine bayılacaksınız. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Kabardıkça kabarıyor lezzetine doyum olmuyor. Yumuşacık puf puf poğaça yapmak meğer çok kolaymış. Kuru mayalı pamuk poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler

Hamuru için;

 1 su bardağı ılık su (200 ml)

1 su bardağı ılık süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 adet yumurta akı

1 yemek kaşığı aktif kuru hamur mayası

1 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

6 su bardağı un

 Üzeri için;

1 adet yumurta sarısı

Susam

Yapılışı;

Yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 yemek kaşığı kuru maya ve 1 yemek kaşığı toz şeker alalım. Tel çırpıcıyla karıştırdıktan sonra mayanın aktifleşmesi için yaklaşık 15 dakika kadar bekletelim.

Bekleme süresinden sonra 1 tane yumurta akı, 1 su bardağı sıvı yağ ve 2 tatlı kaşığı tuzu ilave ederek son kez karıştıralım. Ardından 6 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım.

Toparlanan hamurun üzerini streç film ile kapatalım ve 50 dakika kadar ılık ortamda mayalanmasını bekleyelim.

Sürenin sonunda hamurumuzun mayasını alalım ve hamurumuzu 4 eşit parçaya bölelim. 4 parçaya böldüğümüz hamurumuzun her bir parçasını 5 parçaya bölelim.

Hamurlarımızı teker teker beze formuna getirelim. Ardından pişirme kağıdı serili olan fırın tepsimizin içerisine aralıklı olacak şekilde dizelim. 

Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürelim ve 15 dakika tepsi mayası için bekletelim. Ardından susam çörek otu ilavesinden sonra 180 derece fırında fansız ayarda yaklaşık 20 dakika pişmeye bırakalım. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin