İstanbul'un Fethi ne zaman 2024, kaç gün kaldı? 2024 İstanbul'un fethinin kaçıncı yılı?

Osmanlı padişahı 2. Mehmet, 6 Nisan 1453 - 29 Mayıs 1453 tarihleri arasında Bizans İmparatorluğu'nun başkenti Konstantinopolis'i (İstanbul) fethetti. Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi ile birlikte Orta Çağ sona erdi, Yeni Çağ başladı. Her yıl ülkemizde coşkuyla kutlanan bu büyük güne çok kısa bir süre kaldı. Peki, İstanbul'un Fethi ne zaman 2024, kaç gün kaldı? 2024 İstanbul'un fethinin kaçıncı yılı? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'un Fethi ne zaman 2024, kaç gün kaldı? 2024 İstanbul'un fethinin kaçıncı yılı?

İstanbul'un Fethi ne zaman 2024, kaç gün kaldı? Her yıl 1500 yıllık Doğu Roma İmparatorluğu'nun çöküşüne neden olan İstanbul'un fethini kutluyoruz. 2. Mehmet, İstanbul'u fethettikten sonra 'Roma İmparatoru' unvanını aldı. Fatih Sultan Mehmet'in 21 yaşında İstanbul'u fethetmesi Türkiye'nin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 2024 yılında da büyük bir coşkuyla kutlanacak bu özel gün için araştırmalar şimdi başladı. Peki, İstanbul'un fethi ne zaman 2024, kaç gün kaldı? 2024 İstanbul'un fethinin kaçıncı yılı?

İSTANBUL'UN FETHİ NE ZAMAN 2024, KAÇ GÜN KALDI?

İstanbul'un Fethi her yıl 29 Mayıs gününde kutlanıyor. Bu anlamlı gün, 29 Mayıs 2024 Çarşamba günü ülkenin dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

İstanbul'un Fethi ne zaman 2024, kaç gün kaldı? 2024 İstanbul'un fethinin kaçıncı yılı?

2024 İSTANBUL'UN FETHİNİN KAÇINCI YILI?

Fatih Sultan Mehmet, "Ey Konstantiniye! Ya sen beni alırsın, ya ben seni alırım!" diyerek 21 yaşında yola çıktı ve 6 Nisan 1453 - 29 Mayıs 1453 tarihleri arasında 53 gün süren kuşatmanın ardından İstanbul'u fethetti. 2024 yılında İstanbul'un fethinin 571. yılı kutlanacak.

29 MAYIS ÇARŞAMBA OKULLAR TATİL Mİ?

29 Mayıs Çarşamba günü resmi tatil değil, bundan dolayı İstanbul'da okullar tatil olmayacak.

İSTANBUL'UN FETHİ SONUÇLARI

29 Mayıs 1453 tarihinde 21 yaşındaki Osmanlı İmparatorluğu padişahı II. Mehmed (Fatih Sultan Mehmed) İstanbul'un fethetti. İstanbul'un fethi, 53 günlük bir kuşatmanın ardından, İstanbul'un Bizans İmparatorluğu'ndan alınmasıyla sonuçlandı. Fatih Sultan Mehmed'in stratejik planları ve teknolojik üstünlüğü sayesinde, İstanbul surların aşıldı. 1453 İstanbul'un fethi ile beraber Bizans İmparatorluğu'nun sonunu geldi. Osmanlı İmparatorluğu'nun Balkanlar ve Avrupa'da hakimiyeti güçlendi. Çoğu tarihçiye göre İstanbul'un fethi Ortaçağ'ın kapandığı Yeni Çağ'ın başladığı tarih olarak kabul edilir.

 

FATİH SULTAN MEHMET İSTANBUL'U NASIL FETHETTİ?

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethi kısaca şöyle oldu:

2. Mehmet, İstanbul'u fethetmek için stratejik bir plan hazırladı ve çeşitli teknolojik yeniliklerle donanmış bir orduyu fetih sırasında kullandı.

Fatih Sultan Mehmed öncelikle, İstanbul'un kuşatılması için büyük bir ordu topladı ve şehri kuşatma stratejisi geliştirdi. Kuşatmadan önce gerekli malzemelerin ve donanımın sağlanmasını sağladı.

2. Mehmet'in ordusu, Avrupa'nın en modern top teknolojisine sahipti. Bu toplar, İstanbul surlarını yıkma ve savunmacıları etkisiz hale getirme konusunda büyük bir avantaj sağladı.
Sultan Mehmed, donanmayı Boğazlar boyunca kullanarak şehrin denizden de kuşatılmasını sağladı. Ayrıca kara birlikleri de şehri karadan kuşattı ve savunma hatlarını zayıflatmak için saldırılar düzenledi.

2024 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Fatih Sultan Mehmed'in ordusu, büyük bir çaba ile İstanbul'un surlarını aşmayı başardı. En önemli nokta olan Topkapı ve Edirnekapı surlarını zorlayarak şehre giriş yapmayı başardılar.
29 Mayıs 1453 tarihinde, Fatih Sultan Mehmed'in ordusu büyük bir saldırı düzenledi ve sonunda şehri ele geçirdi. Bu, İstanbul'un Bizans İmparatorluğu'ndan alınmasıyla sonuçlandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin