İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları...

Haftasonlarında, bayramlarda, tatillerde kamp yapmak isteyenler İstanbul kamp alanlarını araştırıyor. Şehrin yoğun yaşantısından uzaklaşmak isteyenler, hem maliyetsiz hem de sakin bir kamp tatili planlıyor. Doğa ile iç içe olabilmek, sakin ve huzur dolu bir gün geçirmek isteyenler, "İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır?" sorusuna yanıt arıyor. Metropol İstanbul'da yaşayan vatandaşlar tarafından daha çok şehre uzak olmayan kamp alanları tercih ediliyor. Peki, İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır?

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları...

Stres atmak, rahatlamak, kötü düşüncelerden arınmak ve doğa ile iç içe huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin aklına ilk olarak kamp yapmak geliyor. İstanbul gibi megakentlerde yaşayan insanların daha çok tercih ettiği kamp tatili, özellikle yaz tatillerinde, bayram tatillerinde vatandaşların gözdesi oluyor. Kamp yapmak için ülkenin dört bir yanında birbirinden güzel alanlar olsa da İstanbul'a yakın yerlerde de kamp yapabilirsiniz. Bu doğrultuda masrafsız, az insanın olduğu kamp alanları en çok aratılanların başında geliyor. Peki, İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları...

İSTANBUL'A YAKIN NEREDE KAMP YAPILIR?

İstanbul'da şehir merkezine çok uzak olmayan ama şehrin gürültüsünden ve karmaşasından uzaklaşabileceğiniz çok güzel kamp yerleri mevcut. İşte İstanbul'a yakın kamp alanlarından bazıları...

İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları...

POLONEZKÖY

Polonezköy'de tabiat parkında doğayla iç içe bir kamp tatili yapabilirsiniz. Burada hem çadır hem de karavan kampı yapılabiliyor. Polonezköy, İstanbul'a yaklaşık olarak 20 km uzaklıktadır.

İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları... - Resim : 2

AĞVE VE KİLİMLİ KOYU

Göksu ve Yeşilçay nehirlerinin ortasında bulunan Ağva, kamp yapmak için en çok tercih edilen yerlerden biri. Huzurlu hissetmek ve doğa güzellikler ile baş başa olmak istiyorsanız Ağva'da kesinlikle kamp yapmanız önerilir.

KAMP YAPARKEN GEREKLİ MALZEMELER İÇİN TIKLAYIN

Diğer yandan deniz manzarası ve temiz suyu ile ünlü olan Kilimli Koyu'nda çadır kampı ya da karavan kampı da yapabilirsiniz. Kilimli koyu, Ağva'da yer alıyor.

İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları... - Resim : 3

BELGRAD ORMANI

Sarıyer'de yer alan Belgrad Ormanı, geniş yeşil alanı ile kamp severlerin ilgi odağı. Yürüyüş parkurları ile dikkat çeken Belgrad Ormanı'nda hem günübirlik olarak piknik, hem de kamp yapabilirsiniz.

İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları... - Resim : 4

RİVA

Riva, Beykoz ilçesinde bulunuyor. Ormanlarla kaplı Beykoz'da hem doğa ile iç içe olabilir hem de denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Riva İstanbul'a yakınlığı ile de sıkça tercih edilen kamp alanlarının başında geliyor.

 

BÜYÜKADA

Prens adalarının en çok ziyaret edilen adalarından biri olan Büyükada, yine İstanbul'da kamp yapabileceğiniz alanlardan biri. Büyükada'nın ormanlık alanlarını kamp için tercih edebilirsiniz.

İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları... - Resim : 6

KİLYOS

Yaz aylarında en çok tercih edilen kamp alanlarından biri ise Kilyos'tur. Kilyos, stanbul'un kuzey sahilinde yer alır. Kamp ve deniz severlerin çokça uğradığı Kilyos'ta deniz kenarında kamp yapabilirsiniz.

İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları... - Resim : 7

BALLIKAYALAR

Kocaeli Gebze'de yer alsa da İstanbul'a da yakın olan Ballıkayalar Tabiat Parkı, hem kamp yapmak için hem de kaya tırmanışı için oldukça ideal bir yer. Buraya İstanbul'dan yaklaşık 1 saat mesafede ulaşabilirsiniz.

İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları... - Resim : 8

MADEN DERESİ

İstanbul'a yaklaşık 2-3 saat uzaklıkta yer alan, Sakarya'nın Karasu ilçesine bağlı Maden Deresi, yine kamp için olmazsa olmaz yerlerden biridir. Sakin bir ortam arıyorsanız burayı kamp için tercih edebilirsiniz.

İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları... - Resim : 9

ERİKLİ YAYLASI

Yalova'da yer alsa da yine İstanbul'a yakın olduğundan dolayı İstanbulluların sıklıkla tercih ettiği kamp alanlarından biri de Erikli Yaylası'dır. Burada şelaleler ve doğal güzelliklerle iç içe bir kamp yapabilirsiniz.

İstanbul'a yakın nerede kamp yapılır? İstanbul'da deniz kenarında, ücretsiz, kamp alanları... - Resim : 10

SAPANCA GÖLÜ

Sapanca Gölü Sakarya il sınırları içindedir fakat İstanbul'a yaklaşık 1,5 saat mesafede olduğundan İstanbullu vatandaşların en çok tercih ettiği kamp alanlarından biridir. Sapanca Gölü çevresinde ya da ormanlık alanlarda kamp kurabilirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin