İsmail Kartal kimdir, ne oldu, hastalığı ne? İsmail Kartal kalp krizi mi geçirdi, sağlık durumu nasıl?

İsmail Kartal kimdir, ne oldu, hastalığı ne? Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü ve futbolcu İsmail Kartal'ın kalp krizi geçirdiği iddia edildi. Sevenleri üzen haberin ardından Kartal hakkında araştırma yapmaya başladı. Hastaneye kaldırıldığı söylenen 61 yaşındaki futbolcunun sağlık durumu merak konusu oldu. Peki, İsmail Kartal kalp krizi mi geçirdi, sağlık durumu nasıl?

Google Haberlere Abone ol
İsmail Kartal kimdir, ne oldu, hastalığı ne? İsmail Kartal kalp krizi mi geçirdi, sağlık durumu nasıl?

Fenerbahçe'nin eski Teknik Direktörü ve eski milli futbolcu İsmail Kartal'ın kalp krizi sonucu hastaneye kaldırıldığı öne sürüldü. Sosyal medyada ileri sürülen iddiaların ardından, "İsmail Kartal kimdir, ne oldu, hastalığı ne?" sorusu araştırma konusu oldu. Peki, İsmail Kartal kalp krizi mi geçirdi, sağlık durumu nasıl? İddialar doğru mu?

İSMAİL KARTAL KİMDİR, NE OLDU, HASTALIĞI NE?

İsmail Kartal 15 Haziran 1961'de İstanbul'da dünyaya geldi. Futbol kariyerine Sarıyer'de başlayan Kartal, ardından Gaziantepspor'a transfer oldu. İki yıl bu kulüpte oynadıktan sonra, 1983-1993 yılları arasında Fenerbahçe'de 235 maç oynadı, dokuzu penaltıdan olmak üzere 15 gol attı. 1993-1994 sezonunda Denizlispor'da 32 maçta 12 gol atarak futbolculuk kariyerinin en verimli dönemini yaşayan Kartal, 1994-1995 sezonda Adanaspor'da oynadıktan sonra aktif futbolculuğu bıraktı.

İsmail Kartal, 2 kez Türkiye 21 yaş altı millî futbol takımı ve 6 kez Türkiye millî futbol takımı forması olmak üzere toplam 8 kez millî formayı giydi.

İsmail Kartal kimdir, ne oldu, hastalığı ne? İsmail Kartal kalp krizi mi geçirdi, sağlık durumu nasıl?

Fenerbahçe altyapısında çalıştıktan sonra ilk teknik direktörlük deneyimini Kardemir Karabükspor'u çalıştırarak yaptı. Daha sonra Sivasspor'un başına geçti ve Yiğidoları sezon sonu takımı 1. Lig şampiyonu yapıp tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkardı. İsmail Kartal, 2006-2007 sezonunda Mardinspor'un başında başlamış, sezon ortasında görevinden ayrılarak Malatyaspor'un başına geçmiştir. Ardından Malatyaspor'u bırakıp FB TV'de yorumculuğa başlamıştır. 2007-2008 sezonunun 18.haftasının ardından Orduspor'un başına geçti. 2008-2009 Konya Şekerspor teknik direktörlüğünü yaptı.

2010-2014 sezonları arasında Fenerbahçe'de yardımcı antrenör olarak görev yaptı. 2014-2015 sezonu başında, teknik direktörlüğe getirildi. Fenerbahçe'deki teknik direktörlük kariyerinde ilk derbi galibiyetini 8. haftada deplasmanda oynandığı Beşiktaş maçını 2-0'lık skorla elde etmiştir. 11 Ekim 2015 tarihinde Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor ile anlaşmıştır. 12 Kasım 2015 tarihinde Eskişehirspor'daki görevinden istifa etti. 2017-18 sezonu başında Ankaragücü ile anlaşan Kartal sezon sonunda ligi ikinci bitirerek 6 sezon aradan sonra takımı Süper Lig'e çıkartma başarısını gösterdi.

 

İSMAİL KARTAL KALP KRİZİ Mİ GEÇİRDİ, SAĞLIK DURUMU NASIL?

İsmail Kartal'ın kalp krizi nedeniyle Ataşehir Acıbadem hastanesinde yoğun bakıma kaldırıldığı iddia edildi. 61 yaşındaki Kartal'a stent takıldığı ve yoğun bakımda tedavi gördüğü belirtildi.

İsmail Kartal, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak kalp krizi iddialarını yalanladı. Düzenli olarak sağlık kontrolünden geçtiğini söyleyen Kartal'ın paylaşımı şöyle:

"Her sene olduğu gibi bu yılda düzenli sağlık kontrollerim için hastanede çeşitli kontroller yaptırdım. Ancak ortalıkta yayılmış olan kalp krizi geçirdiğim iddiası doğru değildir. Siz çok değerli takipçilerimi, sevdiklerimi ve taraftarlarımı böyle yanlış bir haber ile meşgul etmemek adına bu açıklamayı yapmak ihtiyacı duydum. Şuan sağlığımla ilgili herhangi bir durum yoktur. Tüm arayan soranlara çok teşekkür ederim. Hepinize sevgiler..."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin