İŞKUR TYP başvuruları ne zaman, nereden yapılacak? TYP İŞKUR personel alımı 2024 başvuru şartları neler?

İŞKUR (İş ve İşçi Bulma Kurumu) TYP (Toplum Yararına Programlar) kapsamında personel alımı yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) yürütülen programa göre; 2024-2025 eğitim öğretim yılında okullara temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı gerçekleşecek. Bu doğrultuda, "İŞKUR TYP başvuruları ne zaman, nereden yapılacak?" sorusu araştırma konusu oldu. Peki, TYP İŞKUR personel alımı 2024 başvuru şartları neler?

Google Haberlere Abone ol
İŞKUR TYP başvuruları ne zaman, nereden yapılacak? TYP İŞKUR personel alımı 2024 başvuru şartları neler?

MEB tarafından yürütülen program kapsamında 2024-2025 eğitim öğretim yılı için okullara temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı yapılacak. Bu doğrultuda İŞKUR (İş ve İşçi Bulma Kurumu), TYP (Toplum Yararına Programlar) kapsamında işe alım yapacak. Peki, İŞKUR TYP başvuruları ne zaman, nereden yapılacak? TYP İŞKUR personel alımı 2024 başvuru şartları neler?

İŞKUR TYP başvuruları ne zaman, nereden yapılacak? TYP İŞKUR personel alımı 2024 başvuru şartları neler?

İŞKUR TYP BAŞVURULARI NE ZAMAN, NEREDEN YAPILACAK?

2024-2025 İŞKUR TYP başvurularının ne zaman başlayacağına dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Başvuruların yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde tamamlanması bekleniyor. İŞKUR TYP personel alımı başvuru tarihleri ile ilgili açıklama yapıldığında haberimizde yer vereceğiz. TYP başvuruları, İŞKUR ekranı üzerinden yapılıyor.

İŞKUR TYP BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

TYP İŞKUR PERSONEL ALIMI 2024 BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK’ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açık öğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

TYP UYGULAMASI NE KADAR SÜRÜYOR?

TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 6 aydır. TYP’de haftalık yararlanma süresi de kırk beş saattir.

TYP NEDİR?

Toplum Yararına Programlar; afet, salgın, acil durum dönemlerinde ve diğer mücbir sebeplerde kamu hizmetlerinin desteklenmesi yoluyla özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engellemek ve bu kişilere geçici gelir desteği sağlamak üzere aktif işgücü hizmetleri kapsamında İŞKUR ile kamu kurum ve kuruluşları işbirliğinde düzenlenen programlardır.

 

TYP KATILIMCILARINA HANGİ ÖDEMELER YAPILIYOR?

Her bir katılımcıya, 22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar ödeme yapılır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin