İnsanların yılda ne kadar seks yaptığı ortaya çıktı: Rakamlar oldukça şaşırttı!

İnsanların yılda ne kadar seks yaptığı ortaya çıktı, araştırmalar sonuç verdi. Peki ya insanlar ortalama yılda ne kadar birliktelik yaşıyor...

Google Haberlere Abone ol
İnsanların yılda ne kadar seks yaptığı ortaya çıktı: Rakamlar oldukça şaşırttı!

Çiftler arasındaki iletişimde cinsellik önemli rollerden bir tanesi olurken, partnerler arasındaki tensel uyum seks hayatının da birincil etkileri arasında yer alıyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda insanların yılda ne kadar cinsel birliktelik yaşadığına ilişkin oldukça farklı bir sonuç ortaya çıktı. 

İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

İNSANLAR YILDA KAÇ KEZ SEK YAPIYOR?

Cumhuriyet'te yer alan bilgiye göre yapılan araştırmalar sonucunda kişilerin yılda ortalama 54 kez seks yaptığı ortaya çıktı. 

Bu rakam ise haftada 1 kez cinsel ilişkiye tekabül ederken, cinsel ilişki üzerindeki düzenliliğe dair de önemli ipuçlarını ortaya çıkarıyor.

Bir diğer araştırma sonucu ise cinsel ilişki sıklığının yaş oranlarıyla direkt olarak bağlantılı olduğunu ortaya çıkarıyor. Genç yetişkinler ileri yaş gruplarına göre çok daha sık cinsel ilişki süreci içerisinde bulunuyor.

Yaş arttıkça cinsel ilişki sayısında azalma görülse de pek çok yaşlı çift cinsel hayatını tatmin edici bir süreçte devam ettiriyor.

DÜZENLİ SEKSİN FAYDALARI NELERDİR?

Düzenli cinsel yaşam kişinin hayata karşı çok daha pozitif bakmasına yardımcı olurken, kişilerin stres ve kaygılarının büyük bir çoğunluğundan uzaklaşmaya yardımcı olmaktadır.

Gerçekleştirilen pek çok araştırma düzenli seksin kişinin stres seviyesini azalttığını gösterirken aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesine de katkı sağladığını ortaya çıkarmaktadır.

Aynı zamanda çiftler arasındaki bağın artmasına yardımcı olan düzenli seks, ilişkilerin çok daha tatmin edici olmasın katkı sağlamaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin