İlişkisi ağrılı geçenler dikkat: Altında farklı nedenler yatıyor olabilir. Cinsel ilişki esnasında ağrı neden olur?

Cinsel ilişkisi ağrılı geçenler dikkat, umursamamazlıktan gelmeyin altında çeşitli problemler yatıyor olabilir. Cinsel ilişki esnasında ağrı neden olur?

Google Haberlere Abone ol
İlişkisi ağrılı geçenler dikkat: Altında farklı nedenler yatıyor olabilir. Cinsel ilişki esnasında ağrı neden olur?

Cinsel ilişki partnerlerin birbirlerini çok daha yakından tanımalarını sağlayan aynı zamanda partnerlerin birbirlerine olan güven duygularının güçlenmesini sağlayan unsurlardan bir tanesidir.

Cinsel ilişkinin sağlıklı ve aktif şekilde ilerlemesini sağlayan pek çok farklı unsur bulunurken bu unsurların başında şüphesiz partnerlerin birbirleriyle hemen her konuyu açık bir şekilde konuşabilmesi gelir.

Her şeyi partnerinizle olduğu gibi konuşmanın yanı sıra, cinsel ilişki esnasında ağrı problemi hemen herkeste görülebilen bir durum olurken bu durumun altında çeşitli nedenler yatıyor olabilir.

İşte cinsel hayatı olumsuz etkileyen o ağrının en büyük sebebi...

CİNSEL İLİŞKİDE AĞRI NEDEN OLUR?

Cinsel ilişki esnasında kadınların ağrı hissetmesinin altında pek çok farklı neden yatabilmektedir.

Başta sıklıkla karşılaşılan neden şüphesiz psikolojik durum olurken, psikolojik durumun yanı sıra vajinal kuruluk, enfeksiyonlar, endometriozis, pelvik inflamatuar hastalıklar gibi tıbbi durumlar dolayısıyla da kaynaklanabilmektedir.

Cinsel ilişki esnasında sıklıkla ağrı çekmeniz durumunda direkt olarak uzman bir hekime başvurmanız ve süreci birlikte takip etmeniz önemlidir.

 

Bunun yanı sıra partnerinizle de bu durumu paylaşmayı kesinlikle ihmal etmemeniz gerekir, zira önemsemediğiniz ağrının altında başka problemler yatıyor olabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin