İğdeyi kaynatıp suyunu için o dertten kurtulun: Meğer her derde devaymış. İğde suyunun faydaları nedir?

Faydalarıyla adeta keşfedilmemiş bir hazine olan iğde, sağlığımız için çok güçlü faydalara sahiptir. Özellikle iğdeden elde edilen iğde suyu, birtakım problemlerin giderilmesine yardımcıdır. İşte iğde suyunun saymakla bitmeyen faydaları

İğdeyi kaynatıp suyunu için o dertten kurtulun: Meğer her derde devaymış. İğde suyunun faydaları nedir?

Türkiye'nin birçok yerinde yetişen iğde, sağlığımız için en şifalı meyvelerden biridir. İğdenin hem kendisi hem yaprakları hem de suyu bir dizi yarara sahiptir.

Adeta gizli bir şifa deposu olan iğde, içerisinde çok güçlü vitaminler ve mineraller içerir. İğdenin bu güçlü özelliklerinden yararlanmak için genellikle su formunda tüketilir.

Genel sağlığımız üzerinde oldukça güçlü etkilere sahip olan iğde suyunun bu faydalarını öğrendikten sonra tüketmeyi ihmal etmeyeceksiniz.

İşte iğde suyunun güçlü faydaları...

İĞDE SUYUNUN MUCİZELERİ

İğde suyu, sağlığımız için birçok yararı beraberinde getiren şifalı içeceklerden biridir. İğde suyu ayrıca tarih boyunca çeşitli kültürlerde sağlık için kullanılmıştır.

İğde; C vitamini, lif, potasyum, demir, kalsiyum ve fosfor gibi birçok önemli besin maddesi açısından zengindir.

İğde suyu, bu değerli besin maddelerini içerir ve birçok sağlık sorununun önlenmesine veya tedavisine yardımcı olur.

İğde suyunun en bilinen faydalarından biri, sindirim sağlığını iyileştirmesidir. İçerdiği lifler sindirim sistemini düzenler, kabızlık gibi sindirim sorunlarını önler ve bağırsak hareketlerini teşvik eder.

İğde suyu özellikle böbrek sorunu yaşayanlar için şifalı kaynaklardan biridir. Öte yandan iğde,  içerdiği omega 7 sayesinde vücuttaki kolajen seviyesini artırır.

İğdeyi kaynatıp suyunu için o dertten kurtulun: Meğer her derde devaymış. İğde suyunun faydaları nedir?

Karaciğer temizleyen iğde suyu aynı zamanda hazımsızlığa iyi gelerek mide sorunlarını da hafifletir.

Ayrıca iğde suyu antioksidanlar açısından zengindir ve vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücre hasarını önler.

Bu da kanser gibi birçok hastalığın riskini azaltabilir. İğde suyu ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir.

İçerdiği C vitamini, vücudu hastalıklara karşı korur ve soğuk algınlığı gibi enfeksiyonlardan korunmaya yardımcı olur. Potasyum içeriği ise kalp sağlığını destekler.

Potasyum, kan basıncını düzenler ve kalp ritmini dengelemeye yardımcı olur, bu da kalp krizi ve inme riskini azaltır. İğde suyunun tüketilmesi, cilt sağlığını da iyileştirir.

İçerdiği antioksidanlar cildi genç ve parlak tutar, akne gibi cilt sorunlarını azaltır ve ciltteki yaşlanma belirtilerini geciktirir.

Ayrıca iğde suyunun içerdiği mineraller, kemik sağlığını destekler. Kalsiyum ve fosfor, kemiklerin güçlenmesine ve gelişmesine yardımcı olur, osteoporoz gibi kemik hastalıklarının riskini azaltır.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin