İdeal seks sıklığı belli oldu: Haftada kaç kere cinsel ilişkiye girilmeli?

İdeal seks sıklığı belli oldu. Araştırmalar sonucunda haftada kaç kere cinsel ilişkiye girilmesi gerektiğine ilişkin önemli açıklamalar geldi. İşte ideal seks süresine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Google Haberlere Abone ol
İdeal seks sıklığı belli oldu: Haftada kaç kere cinsel ilişkiye girilmeli?

Cinsel ilişki üzerine pek çok araştırma devam edilirken, çeşitli araştırmalar ise sonuç veriyor. Avusturya'da gerçekleştirilen bir araştırma sonucunda ideal seks sıklığına ilişkin önemli sonuçlar ortaya çıktı.

Bilimsel çalışmalara göre sağlıklı bir ilişki için çiftlerin haftada kaç kez cinsel ilişkiye girmesi gerektiği açıklandı.

Çiftlerin haftada 2 ya da 3 kez yakınlaşması gerektiğini söyleyen ilişki terapisti Jake Maddock bu sürecin 'zihinsel ve fiziksel sağlığa yararları' olduğunu ve 'hormonal düzenleme' sağladığını söyledi.

Bu önerinin en büyük dayanağının ise bilimsel çalışmalar olduğunu söyleyen Maddock sözlerine şu şekilde devam etti.

“Kadınların haftada üç kez orgazm olmasının çok yararlı olduğu araştırmalarla gösterilmiştir. Hem zihin sağlığı hem de fiziksel sağlıkları için yararlı olduğu kanıtlanmıştır”

HAFTADA 2 İLE 3 KEZ CİNSEL İLİŞKİ ŞART 

Haftada 2 ile 3 kez düzenli seksin son derece faydalı olduğu söylenilirken bu seks sıklığının aynı zamanda güçlü bir bağ kurulmasına yardımcı olabileceği de eklendi. 

 

Konuya ilişkin başka bir düşünce öne atan terapist ise seks sıklığının herhangi bir öneminin olmadığını belirtirken konuyu şu şekilde özetledi. "Harika bir ilişki için belirli bir seks sayısı yoktur ve iki kişinin ne kadar seks istedikleri konusunda farklı fikirleri olması normaldir.

Önemli olan, çiftlerin her ikisi için de işe yarayan cinsel zevki bulmak amacıyla birlikte çalışmasıdır” 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin