İçecekleri pipetle içmek bakın neye etki ediyor: Pipetle içmek zararlı mı?

Restoranlarda, kafelerde ve hatta bazen evimizde bile içecekleri pipetle içeriz. Ancak içecekleri pipetle içmek, bazı olumsuz etkileri beraberinde getirebilir. İşte pipetle içecek içmenin sağlığımıza zararları

İçecekleri pipetle içmek bakın neye etki ediyor: Pipetle içmek zararlı mı?

Pipet, içecek içerken kolaylık sağlayan ürünlerden biridir. Rengarenk ve çeşit çeşit pipetler, meyve suyu, kahve veya su gibi her içecekte tercih edilir.

Pipet kullanımının en etkili nedeni, dışarıdaki bardaklarda bulunan mikropların veya bakterilerin vücudumuza geçmemesidir.

Ancak uzmanlara göre pipetle içecek içmek, birtakım potansiyel zararları beraberinde getirebilir. Bundan sonra içeceklerinizi pipetle içmeyin.

İşte pipetle içecek içmenin zararları...

PİPETLE İÇMENİN ZARARLARI

Pipetle içecek içmek, birtakım zararları beraberinde getirir. Uzmanlara göre pipetle içecek içmenin en bilinen zararı, dişlere zarar vermesidir.

Dr. Paul Sussman'a göre içecekleri pipetle içmenin, dişlerde boşluk hissin hiçbir şekilde azaltmadığını ve çürümeyi önlemediğini ifade ediyor.

İçecekleri pipetle içmek bakın neye etki ediyor: Pipetle içmek zararlı mı?

Bununla birlikte pipetle içecek içmek ön dişleri korusa da, arka dişlerde lekelenmelere neden olabilir. Pipet ayrıca diş çürüme olasılığını artırabilir.

Pipetin bir diğer zararı, ağız kanseri riskini artırmasıdır. Pipetin yapıldığı malzeme hem içecekle hem de tükürükle birleşince, ağız kanseri riskini artırıyor.

Tüm bunların yanı sıra pipetle içecek içmek, karın şişliğine neden olabilir. Pipet vücutta gaz birikimine neden olarak hem karın şişliğine hem de karın ağrısına neden olabilir.

Öte yandan pipetle içecek içmek, dudak kırışıklığına neden olabilir. Tıpkı sigara içenlerin gibi pipet kullananların ağız çevresinde çizgiler oluşabilir ve kırışıklıklar görülebilir.

Uzmanlara göre özellikle alkol ve şekerli içeceklerin pipetle tüketimi, daha fazla içecek içildiği söyleniyor. Pipetle hızla tükettiğiniz içecekler bittiğinde yeniden içme ihtiyacı duyarsınız ve böylece daha fazla şeker ve daha fazla alkol tüketirsiniz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin