Güney Afrikalı Beandri Booysen dünyada yalnızca 4 milyon doğumda bir görülen bu hastalıkla savaşırken, hem hızla yaşlanıyor hem de kemik erimesi gibi birçok zorlukla karşılaşıyordu. Resmi kayıtlara göre 19 yaşında olan Beandri'nin fiziksel yaşı, hastalığın etkisiyle 152'ye denk geliyordu. Progeria hastalığı, dünya genelinde bilinen yalnızca 200 kişide görülüyor ve Beandri, Güney Afrika'da bu hastalıkla yaşayan son kişi olarak biliniyordu.
Hızlı yaşlanma hastalığına yakalandı! 19 senede 152 yaşına geldi
Hızlı yaşlanma hastalığı 19 yaşındaki genci hayattan kopardı. Güney Afrikalı Beandri Booysen biyolojik olarak 19 yaşındaydı ama hastalık nedeniyle 152 yaşın verdiği problemleri yaşıyordu. Booysen, sosyal medyada birçok insana umut olup, çaresi olmayan hastalığına dair farkındalık yaratmıştı. İşte hızlı yaşlanma hastalığının belirtileri...
19 yıl önce dünyaya gelen ve hastalığı sebebiyle fiziksel yaşı 152'ye denk gelen Beandri, iki ay önce geçirdiği başarılı bir açık kalp ameliyatının ardından Noel’i ailesiyle kutlamayı hayal ediyordu. Ancak dün, annesi Bea tarafından yapılan bir açıklamayla Beandri'nin hayata veda ettiği duyuruldu. Acılı anne, kızının ölümünün ardından "Beandri, umut ve neşeyi her zaman yansıtan, Güney Afrika’nın en sevilen ve ilham veren genç kadınlarından biriydi. Mücadelesiyle binlerce insana ilham verdi, asla pes etmedi" ifadelerini kullandı.
SOSYAL MEDYADA YAPTIĞI ÇALIŞMALARLA TANINIYORDU
Sözcü'de yer alan habere göre Beandri, sosyal medyada farkındalık yaratmak için yaptığı çalışmalarla tanınıyordu. Daha önce bir röportajında, "Bu hastalık beni olduğum kişi yaptı. TikTok'taki varlığımı, takipçilerime ilham vermek ve onları her gün pozitif tutmak için kullanıyorum" diye konuşmuştu.
Beandri, annesi Bea (53), babası Pieter (57) ve üç ağabeyi Jaco (23), Herman (21) ve Ruben (14) tarafından geride bırakıldı. Hutchinson-Gilford Progeria Sendromu’nda en uzun yaşayan kişi ise 28 yaşında hayatını kaybeden İtalyan Sammy Basso olmuştu.