Havuzda haşema giyilir mi, yasak mı? Tesettürlü mayo (haşema) ile havuzda yüzülür mü?

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde bir site sakini kadın, haşema ile havuza girmek istedi. Bundan dolayı kadının havuzu kullanması site görevlisi ve yöneticisi tarafından engellendi. Yaşanan gelişmenin ardından, "Havuzda haşema giyilir mi, yasak mı?" sorusu merak konusu oldu. Peki, Tesettürlü mayo (haşema) ile havuzda yüzülür mü? İşte havuza girerken uygulanan kurallar...

Google Haberlere Abone ol
Havuzda haşema giyilir mi, yasak mı? Tesettürlü mayo (haşema) ile havuzda yüzülür mü?

Düzce'de yaşanan olayda, mağdur kadın site yönetiminin aldığı kararı şiayette bulundu. Düzce Valiliği konu ile ilgili, "v"Site yönetiminin aldığı karar nedeniyle sadece mayo veya şort ile havuza girilebileceğini, haşemayla girmesi durumunda havuzu kapatacakları ifadeleri üzerine kadın vatandaşımızın site görevlisi ve yöneticisinden şikayetçi olduğu tespit edilmiştir. Konu hakkında şüphelilerin alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığınca gözaltı kararı verilmiştir. Ayrıca Valiliğimizce de ayrımcılık içeren bu konu hakkında inceleme başlatılmıştır." açıklamasını yaptı. Bu gelişmenin üzerine tesettürlü kadınlar, havuza haşema ile girilip girilmeyeceğini ve bu gibi durumlarla karşılaşmaları halinde ne yapmaları gerektiğini araştırmaya başladı. Peki, Havuzda haşema giyilir mi, yasak mı? Tesettürlü mayo (haşema) ile havuzda yüzülür mü?

Havuzda haşema giyilir mi, yasak mı? Tesettürlü mayo (haşema) ile havuzda yüzülür mü?

HAVUZDA HAŞEMA GİYİLİR Mİ, YASAK MI?

Havuzda haşema giymek yasak değildir. Bazı sitelere ait havuzlarda haşema ile yüzmek Düzce olayında olduğu gibi site yöneticisi tarafından yasaklandığı durumlarla karşılaşılabilir.
Ülkemizde havuzlarda haşema giyilip giyilemeyeceği konusu, genellikle havuzun veya tesisin kendi kurallarına ve politikalarına bağlıdır. Ancak genel olarak, Türkiye'de haşema giymek yasak değildir ve birçok havuzda haşema ile yüzme serbesttir. Yine de bazı tesisler, hijyen veya güvenlik gerekçeleriyle haşema giymeyi sınırlayabilir veya belirli kurallar koyabilir.
Kanunlar açısından, Türkiye'de haşema giyilmesiyle ilgili özel bir yasak veya düzenleme bulunmamaktadır. Ancak, her tesisin kendi kuralları ve politikaları olabilir, bu nedenle bir havuza gitmeden önce tesisin kurallarını öğrenmek faydalı olabilir. Eğer belirli bir tesisin kuralları hakkında bilgi almak istiyorsanız, tesisin müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek doğrudan bilgi edinebilirsiniz.

 

HAVUZDA YÜZME KURALLARI NELER?

Havuzun hijyenini korumak için havuza girmeden önce mutlaka duş alınmalıdır.

Her havuzun kendine özgü kuralları olabilir. Bu kurallar genellikle havuzun girişinde veya çevresinde asılı olur. Bu kurallara uymak önemlidir.

Enfeksiyon hastalığı, cilt hastalığı veya açık yarası olan kişilerin havuza girmemesi gerekmektedir.

Havuz kenarında koşmak veya izinsiz olarak havuza atlamak tehlikeli olabilir. Bu nedenle, havuz kenarında koşmaktan kaçınılmalı ve sadece izin verilen noktalardan atlanmalıdır.

Havuzda yemek yemek, sakız çiğnemek veya içecek getirmek genellikle yasaktır. Ayrıca, tuvalet kullanımı sonrası ellerin yıkanması ve tekrar duş alınması önemlidir.

Havuzun belirlediği kıyafet kurallarına uyulmalıdır. Genellikle mayo veya haşema gibi uygun yüzme kıyafetleri tercih edilir.

Çocukların güvenliği için ebeveynler veya bakıcılar tarafından sürekli gözlenmeleri gerekmektedir. Çocuk havuzlarına sadece çocukların girmesi sağlanmalıdır.

Eğer havuzda kaydırak, dalga havuzu gibi ekipmanlar varsa, bunların kullanımına ilişkin kurallara uyulmalıdır.

Havuzun ilk yardım kurallarını ve acil durumlarda yapılacakları bilmek önemlidir. Havuzda cankurtaran varsa, talimatlarına uymak gereklidir.

Etiketler havuz tesettür Haşema
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin