Hangi meyvenin daha faydalı olduğu ortaya çıktı: Portakal mı yoksa mandalina mı daha faydalı?

Portakal ve mandalina birbirine benzese de biri, bir diğerinden daha faydalıdır. Sağlığınızı güçlendirmek için en faydalı olanı tüketmeniz gerekir. Peki, portakal mı yoksa mandalina mı sağlığımız için daha faydalıdır? İşte yanıtı

Hangi meyvenin daha faydalı olduğu ortaya çıktı: Portakal mı yoksa mandalina mı daha faydalı?

Sonbahar mevsimiyle birlikte çeşitli ve şifa deposu sonbahar meyveleri de tezgahlarda yerini almaya başladı. Sonbahar ve kış meyveleri, bağışıklık sistemi için oldukça önemlidir.

Bu bağlamda hem portakal hem de mandalina, sonbahar ve kış mevsiminde bol bol tüketilmesi gereken meyveler arasındadır.

Her iki meyve de sağlığımız için bir dizi önemli yarara sahiptir. Ancak besin değerleri açısından bakıldığında, faydaları daha farklıdır.

PORTAKAL MI MANDALİNA MI?

Hem portakal hem de mandalina, sağlığımız için güçlü vitaminlere ve minerallere sahiptir. Ancak her ikisi de farklı faydaları beraberinde getirir.

C vitamini: Portakal da mandalina da tam bir C vitamini deposudur. Bu nedenle her ikisi de bağışıklık sistemini güçlendirmede önemli bir rol oynar.

Fakat portakallar C vitamini açısından mandalinaları geride bırakır. Portakallar, porsiyon başına mandalinalara kıyasla yaklaşık iki kat daha fazla C vitamini konsantrasyonuna sahiptir.

Hangi meyvenin daha faydalı olduğu ortaya çıktı: Portakal mı yoksa mandalina mı daha faydalı?

Lifler: Lifler, sağlığımız için önemli etkenlerden biridir. Lifler, sindirim sistemi sağlığını korur, kan şekerini kontrol eder ve uzunca süre tok tutar.

Bu bağlamda hem portakal hem mandalina, sindirim sağlığını destekleyen lifler açısından zengindir. Ancak, portakal lif içeriğinde üstün olma eğilimindedir.

Antioksidan: Antioksidanlar, oksidatif stresle savaşan ve hücreleri hasardan korumaya yardımcı olur. Portakal ve mandalina da antioksidanlar mevcuttur.

İki meyve arasındaki spesifik antioksidan profilleri biraz farklılık gösterir. Ancak her ikisi de genel sağlığa katkıda bulunur ve anti-inflamatuar etkilere sahiptir.

Şeker: Şeker miktarı, özellikle diyabet hastaları için önemlidir. Portakal ve mandalinaya bakıldığında, mandalinalar portakallardan biraz daha az şekere sahip olma eğilimindedir.

Kalori: Kalori alımı, kimisi için önemlidir. Eğer kalori alımına dikkat eden biriyseniz, portakallar mandalinalara göre daha iyi bir tercihtir.

Portakallar mandalinalardan daha az kaloriye sahip olduğundan, kilonuza dikkat ediyorsanız, daha hafif bir seçenek olan portakalı tüketmelisiniz.

Tüm bunların yanı sıra mandalinalar, demir emilimini artırır, kalp sağlığını destekler ve göz sağlığını güçlendirir. Portakallar ise bağırsak sağlığını güçlendirir, kanseri önler ve böbrek taşına iyi gelir.

Bu bağlamda hem portakal hem de mandalina sağlıklı bir diyet için mükemmel seçimlerdir. Daha sağlıklı seçenek, belirli beslenme hedeflerinize ve tat tercihlerinize bağlıdır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin