Haftada bir porsiyon yiyenin damarları tertemiz oluyor: Yüksek kolesterolden eser kalmıyor. Damarları temizleyen gıda hangisidir?

Haftada bir porsiyon yediğinizde damarlarınız tertemiz olacak. Bu gıda damarları temizliyor aynı zamanda yüksek kolesterolü bitiriyor. İşte vücuda baştan sona sağlık depolayan o mucizevi gıda...

Haftada bir porsiyon yiyenin damarları tertemiz oluyor: Yüksek kolesterolden eser kalmıyor. Damarları temizleyen gıda hangisidir?

Yüksek kolesterol problemi kişinin yaşam kalitesini büyük ölçüde düşüren hastalık durumlarından bir tanesi bir tanesi olurken, yüksek kolesterole sahip olan kişilerin tükettiği hemen her gıdaya dikkat etmesi, ağır ve yağlı gıdaları tüketmemesi gerekir.

Daha çok zeytinyağlı sebze tüketimi yüksek kolesterolle sahip olan kişilerin sık sık tüketmesi gereken gıdalardan bir tanesi olurken, bu yemeğin haftada bir gün muhakkak tüketilmesi gerektiği söyleniyor.

Haftada 1 kez tüketildiğinde damarların temizlenmesine yardımcı olduğu söylenen yemeğin aynı zamanda yüksek kolesterolü de bitirdiği biliniyor. İşte o yemek ve insan sağlığına olan faydaları...

HAFTADA 1 KEZ MUHAKKAK TÜKETİN!

Yüksek kolesterol seviyesini düşürme noktasında en etkili yemeklerden bir tanesi şüphesiz bamyadır. Bamya esasında  bitkinin tohum kabuğudur. Sebze olarak tüketilen bamya aslında meyve sıfatındadır.

Uzmanlar, yüksek kolesterolü düşürebilmek ve kolesterol seviyesinin dengede kalmasını sağlayabilmek için bamya tüketiminin düzenli olarak gerçekleştirilmesi gerektiğini söylüyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda da bamyanın içerisinde yer alan jel yapının, yüksek kolesterol bileşenlerinin düşürülmesinde son derece etkili olduğu ortaya çıktı.

İzokersetin adında polifenoller içeren bamya bilhassa felç ve kalp hastalığı riskini de bitirmeye yardımcı olmaktadır. 

Lif, protein, B6 vitamini ve folat içeren bamya vücudun ihtiyacı olan besin değerlerinin pek çoğunu da içerisinde barındırmaktadır.

 Bamyanın yanı sıra yüksek kolesterolü düşürebilmek için şu gıdaları tüketmeyi de tercih edebilirsiniz; 

  • Uskumru ve somon gibi yağlı balıklar
  • Kahverengi pirinç, tam tahıllı ekmek
  • Fındık ve sağlıklı tohumlar
  • Meyve ve sebzeler

Dikkat: Yukarıda yer alan bilgiler genel bilgiler olup alerjik bünyeye sahip olan kişilerin tüketmeden evvel doktoruna danışması önerilmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin