Günde 2 kere zencefil shot tüketende o sorundan eser kalmıyor: Vücudu temizleyen kür bulundu. Zencefil shot nedir, faydaları nelerdir?

Güçlü vitaminlere, minerallere ve antioksidanlara sahip olan zencefilden elde edilen zencefil shot, vücudunuzu yeni doğmuş gibi hissettirmenin yanı sıra birtakım sorunlara da şifa olacak. İşte 1 bardak zencefil shot ile gelen bin bir mucize...

Günde 2 kere zencefil shot tüketende o sorundan eser kalmıyor: Vücudu temizleyen kür bulundu. Zencefil shot nedir, faydaları nelerdir?

Zencefil shot, zencefil kökünden elde edilen yoğun bir içecektir ve sağlık açısından birçok potansiyel fayda sunar.

Zencefil içerisinde B3, B6, C ve K vitaminlerini bolca içerirken yüksek miktarda potasyum, demir, çinko ve magnezyum da içerir.

Zencefil aynı zamanda anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve antioksidanlar açısından da zengindir. Tüm bunlar zencefili mucizevi besin haline getirir.

Zencefilden elde edilen zencefil shot, sağlığımız için birtakım güçlü etkileri beraberinde getirerek vücudumuzu adeta yeni doğmuş gibi hissettirir.

İşte zencefil shot ve faydaları...

ZENCEFİL SHOT FAYDALARI

Zencefil shotun en bilinen faydalarından biri bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Zencefilin içerdiği antioksidanlar, vücudu serbest radikallere karşı korur ve enfeksiyonlarla savaşmaya yardımcı olur.

Ayrıca zencefil shotun anti-enflamatuar özellikleri, iltihaplanmayı azaltır ve hastalıklara karşı koruma sağlar.

Zencefil shotun bilinen bir diğer faydası ise, toksinleri temizlemeye yardımcı olmasıdır. Kan dolaşımını artıran zencefil shot, vücudu tüm zararlı maddelerden arındırarak temizler.

Zencefil shot aynı zamanda anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğu için vücutta bulunan tüm iltihabı kurutur ve hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.

Grip ve soğuk algınlığına da iyi gelen zencefil shot, vücudu serbest radikallerin zararından arındırır ve hücresel hasara karşı koruma sağlar.

Zencefil shotun sindirim sistemi sağlığına olan olumlu etkileri de güçlüdür. Zencefil, sindirim enzimlerinin salgılanmasını uyarır, sindirimi kolaylaştırır ve gaz, şişkinlik gibi sindirim sorunlarını hafifletir.

Günde 2 kere zencefil shot tüketende o sorundan eser kalmıyor: Vücudu temizleyen kür bulundu. Zencefil shot nedir, faydaları nelerdir?

Zencefil shotun metabolizmayı hızlandırıcı etkisi de vardır ve bu da kilo vermeyi destekler. Metabolizma hızınız artacağı için vücudunuz daha fazla kalori yakar.

Bu da kilo kontrolüne yardımcı olmada etkilidir. Ayrıca zencefilin iştahı bastırıcı etkisi de vardır. Bu da daha az yemek yemeyi destekleyerek kilo kaybına yardımcı olur.

Zencefilin kan şekeri seviyelerini dengeleme potansiyeli de vardır. Bazı araştırmalar, zencefilin kan şekerini düşürmeye ve insülin hassasiyetini artırmaya yardımcı olabileceğini öne sürmekte. Bu da şeker hastaları için önemlidir.

Zencefilin antioksidan ve anti-enflamatuar özellikleri, kalp sağlığını desteklemeye yardımcı olabilir. Zencefil, kolesterol seviyelerini düşürür ve kan basıncını dengeler.

Böylece zencefil shot, damarların genişlemesini teşvik ederek kalp-damar hastalıklarının riskini en aza indirir.

ZENCEFİL SHOT NASIL YAPILIR?

Öncelikle 1 parmak büyüklüğünde taze kök zencefili soyup dilimleyin ve meyve sıkacağına atın. Daha sonra diğer malzemeleri de ekleyin.

Yarım limonu, 1 çay kaşığı zerdeçal tozunu, 1 portakalı ve bir tutam karabiberi de meyve sıkacağına ilave edin. Karıştırıp süzdükten sonra afiyetle için. Şifa olsun!

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin