Giorgia Meloni kimdir, kaç yaşında? İtalya'nın ilk kadın başbakanı Giorgia Meloni evli mi, kaç çocuğu var?

Geçtiğimiz günlerde NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşme yapan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin hayatı merak konusu oldu. Peki, Giorgia Meloni kimdir, kaç yaşında? İtalya'nın ilk kadın başbakanı Giorgia Meloni evli mi, kaç çocuğu var? İşte Meloni'nin hayat hikayesi...

Google Haberlere Abone ol
Giorgia Meloni kimdir, kaç yaşında? İtalya'nın ilk kadın başbakanı Giorgia Meloni evli mi, kaç çocuğu var?

Son dönemde ilginç bakışlarıyla sosyal medyanın gündemine oturan İtalyan Başkan Meloni, geçtiğimiz gün NATO zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü. Washington’da düzenlenen zirvede ikili, uluslararası bağlamda güncel konuları ele aldı. Görüşmede, ikili ekonomik, ticari, siyasi ilişkiler ve göç konuları da değerlendirildi. Peki, Giorgia Meloni kimdir, kaç yaşında? İtalya'nın ilk kadın başbakanı Giorgia Meloni evli mi, kaç çocuğu var?

GIORGIA MELONI KİMDİR, KAÇ YAŞINDA, NERELİ?

İtalya'nın önde gelen siyasetçilerinden biri olan Giorgia Meloni, 15 Ocak 1977'de Roma'da dünyaya geldi. Sağcı bir siyasi figür olarak tanınan Meloni, İalya'nın aşırı sağcı partisi olan İtalya'nın Kardeşleri (Fratelli d'Italia) partisinin lideri ve İtalya Başbakanı'dır.

Siyasi kariyeri, genç yaşlarda, İtalya'nın post-faşist siyasi hareketleriyle başlayan Giorgia Meloni, 2006 yılında İtalya'nın Temsilciler Meclisi'ne seçildi ve Berlusconi hükümetinde Gençlik Bakanı olarak görev yaptı. 2012 yılında İtalya'nın Kardeşleri partisinin kurucuları arasında yer aldı ve parti başkanı oldu.

Giorgia Meloni kimdir, kaç yaşında? İtalya'nın ilk kadın başbakanı Giorgia Meloni evli mi, kaç çocuğu var?

İtalya'da göçmen karşıtı, ulusal egemenlik ve geleneksel aile değerlerini savunan politikaları ile tanınan Meloni, Avrupa Birliği'ne karşı eleştirilerde bulunan ve İtalya'nın ulusal çıkarlarını ön plana çıkaran söylemleri ile dikkat çekti.

2022 yılında yapılan seçimlerde, İtalya'nın Kardeşleri büyük bir başarı elde etti ve Giorgia Meloni İtalya'nın ilk kadın Başbakanı oldu. Bu başarısı ile İtalya'nın siyaset sahnesinde önemli bir figür haline geldi.

 

GIORGIA MELONI EVLİ Mİ, KAÇ ÇOCUĞU VAR?

Meloni 2015 yılında, Mediaset TV kanalları için çalışan bir gazeteci olan Andrea Giambruno ile ilişki yaşadı. Çiftin, 2016 yılında bir kız çocukları dünyaya geldi. 20 Ekim 2023 tarihinde Meloni, Striscia la notizia isimli televizyon programı tarafından yayınlanan ve bir kadın meslektaşına üçlü seks teklifinde bulunmak da dahil olmak üzere cinsiyetçi ve şovenist yayın dışı açıklamalarının ardından Giambruno'dan ayrıldı. Katolik ve dini kimliğini kısmen ulusal markasını oluşturmaya yardımcı olmak için kullandı. 2019 yılında Roma'da düzenlenen bir mitingde, "Ben Giorgia'yım. Ben bir kadınım, ben bir anneyim, ben İtalyan'ım, ben Hristiyan'ım." açıklamasını yaptı. Hristiyan inançlarına ve geleneksel aile değerlerini savunmasına rağmen Meloni, çocuğunun babasıyla evli olmadığını söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin