Geçmek bilmeyen baş ağrısına 5 dakikada çözüm bulundu: Bir daha ilaç dahi içmeyeceksiniz. Baş ağrısını anında ne keser?

Hayatınızı zindan eden baş ağrısına karşı çözümü sizler için paylaştık. Sadece 5 dakikada tüm ağrıdan kurtulabileceksiniz. İşte baş ağrısını anında kesen yöntem ve uygulanışı

Geçmek bilmeyen baş ağrısına 5 dakikada çözüm bulundu: Bir daha ilaç dahi içmeyeceksiniz. Baş ağrısını anında ne keser?

Günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde düşüren baş ağrısı, hemen hemen herkesi karşı karşıya kaldığı sorunlardan biridir.

Baş ağrısı pek çok nedene bağlı olarak meydana gelebilir. Baş ağrısını dindirmek için birtakım ilaçlar mevcuttur.

Ancak bu ilaçlara kazanan bağışıklık, istenilen olumlu etkiyi vermemesinin yanı sıra sürekli olarak ilaç kullanmak, sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilir.

Bu noktada doğal yöntemlerden destek almak, baş ağrılarını dindirmede oldukça güçlüdür. Bu yöntemle 5 dakikada baş ağrısından kurtulabileceksiniz.

İşte baş ağrısını dindiren yöntem ve uygulanışı...

BAŞ AĞRISINA 5 DAKİKADA ÇÖZÜM

Geçmek bilmeyen bir baş ağrınız varsa öncelikle sağ burun deliğinizi kapatın. Daha sonra sol burun deliğinizden derin ve yavaş bir şekilde nefes alın.

Bu teknikle nefes aldığınızda vücudunuzun sağ tarafına doğru enerji akışı gidecek. Sol burun deliğinizden nefes almaya 5 dakika kadar daha devam edin.

Bu etkili yöntem sayesinde zihinsel ve fiziksel enerjiyi artmışmış olursunuz. Böylece baş ağrınızı hafifletirsiniz. Bu yöntemi yorgun olduğunuzda da deneyebilirsiniz.

BAŞ AĞRISINI GEÇİREN DİĞER ÖNERİLER

Baş ağrısını dindirmek için uygulayabileceğiniz diğer yöntemler arasında; baş-boyun bölgesine soğuk kompres uygulamak ve az miktarda kahve içmek de etkilidir.

Geçmek bilmeyen baş ağrısına 5 dakikada çözüm bulundu: Bir daha ilaç dahi içmeyeceksiniz. Baş ağrısını anında ne keser?

Öte yandan nane veya lavanta yağı gibi rahatlatıcı etkilere sahip olan yağları koklamak veya şakaklara masaj yapmak, baş ağrısını anında dindirir.

Baş ağrısını anında kesmek için aynı zamanda papatya, zerdeçal veya zencefil gibi bitki çayları da tüketebilirsiniz.

BAŞ AĞRISI HANGİ DURUMLARDA TEHLİKELİDİR?

Baş ağrısı azaltmak yerine şiddeti artıyorsa, aniden ortaya çıkıyor ve yaşadığınız en şiddetli ağrıysa, boyunda sertlik veya ateş varsa tehlikelidir.

Aynı zamanda çift ya da bulanık görme, bulantı olmadan kusmak veya 50 yaşından sonra meydana geliyorsa da tehlike arz eder.

SÜREKLİ BAŞ AĞRISI NEDEN OLUR?

Eğer sürekli baş ağrısı şikayetiyle karşılaşıyorsanız bunun en yaygın nedenleri; hipertansiyon, mide, KOAH, astım ve kalp gibi rahatsızlıkların habercisi olabilir.

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden veya uygulamadan önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin