Faydasını duyan fincan fincan içecek. Gaziantep'in 400 yıllık şifası ortaya çıktı

İçerdiği güçlü besin değerleriyle sağlığımız için bir dizi önemli yarar sunan bu içecek, Gaziantep'in tescilli lezzetleri arasında yer alıyor. "Fıstıklı kahve" veya "sedir kahvesi" olarak adlandırılan menengiç kahvesi, faydalarıyla şaşırtıyor. İşte menengiç kahvesinin faydaları

Faydasını duyan fincan fincan içecek. Gaziantep'in 400 yıllık şifası ortaya çıktı

Gaziantep'in tescilli lezzetlerinden biri olan menengiç kahvesi, 400 yıllık gibi köklü bir geçmişe sahiptir.

Sedir ağacının kavrulmuş tohumlarından elde edilen menengiç kahvesi, Türk kültüründe eşsiz bir öneme sahiptir.

Coğrafi tescilde 37. sırada yer alan menengiç kahvesi, Anadolu'da yüzyıllardır tüketilen geleneksel bir içecektir ve birçok sağlık yararı bulunur.

Menengiç kahvesi, doğal özellikleri sayesinde sağlığımızı koruyup güçlendirirken aynı zamanda birtakım rahatsızlıkların giderilmesine şifacı olur.

Kendine has topraksı ve eşsiz bir tada sahip olan menengiç kahvesinin faydalarını duyunca hemen içmek isteyeceksiniz.

İşte menengiç kahvesinin mucizevi faydaları...

MENENGİÇ KAHVESİNİN FAYDALARI

Menengiç bitkisinin meyvelerinden elde edilen bu kahve, kafeinsiz olması nedeniyle kafeine duyarlı bireyler için ideal bir alternatiftir.

Kafeinsiz yapısı sayesinde menengiç kahvesi, uyku düzenini bozmadan gün boyu enerji sağlar ve sinir sistemini yatıştırır.

Menengiç kahvesinin en bilinen faydaları arasında; soğuk algınlığına iyi geldiği bilinir. Bağışıklık sistemini güçlendiren menengiç kahvesi, astım ve öksürüğe şifa olur.

Alternatif tıpta sindirim sorunları ve eklem ağrıları için tüketilen menengiç kahvesi, hazımsızlık ve şişkinlik için birebirdir.

Menengiç kahvesi, antioksidan açısından zengin bir içecektir. İçeriğindeki doğal antioksidanlar, vücudu serbest radikallerin zararlı etkilerinden koruyarak, hücrelerin yenilenmesine yardımcı olur ve yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Aynı zamanda bu antioksidanlar, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnç vücut direnci sağlar.

Faydasını duyan fincan fincan içecek. Gaziantep'in 400 yıllık şifası ortaya çıktı

Sindirim sistemine de olumlu etkileri olan menengiç kahvesi, mide ve bağırsak sağlığını destekler. Sindirimi kolaylaştırır ve mide rahatsızlıklarını hafifletir.

Menengiç kahvesinin lif içeriği, bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı giderir. Ayrıca menengiç kahvesi, mide asidini dengeleyerek reflü ve gastrit gibi rahatsızlıkların semptomlarını hafifletir.

Öte yandan menengiç kahvesi, kalp sağlığını koruyucu etkilere de sahiptir. Damarları genişleterek kan akışını iyileştirir ve böylece yüksek tansiyon riskini azaltır.

Menengiç kahvesinin içeriğindeki sağlıklı yağlar ve doymamış yağ asitleri, kötü kolesterol seviyesini düşürerek, kalp krizi ve diğer kalp-damar hastalıklarının riskini azaltır.

Menengiç kahvesi ayrıca cilt sağlığına da faydalıdır. Antioksidan ve anti-inflamatuar özellikleri sayesinde, cildin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Ciltteki iltihaplanmaları ve akne oluşumunu azaltır. Aynı zamanda, cildin elastikiyetini artırarak, kırışıklıkların ve ince çizgilerin görünümünü azaltır.

MENENGİÇ KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Menengiç kahvesi için öncelikle cezveye fincan sayısı kadar su ilave edin. Daha sonra yine aynı şekilde fincan sayısı kadar menengiç ilave edin.

Güzelce karıştırdıktan sonra menengiç kahvenizi kısık ateşte pişirmeye başlayın. İlk köpüğünü fincanlara pay ettikten sonra biraz daha kaynatıp servis edin. Şifa olsun!

DİKKAT: Bu haber genel bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yan etkiyle karşılaşmamak adına tüketmeden önce uzmanınıza danışın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin