Evinde bu bitkiden olanların yüzleri gülüyor. İki tanesi aşk, üç tanesi mutluluk, zenginlik ve uzun ömür getiriyor. Evde şans bambusu nasıl yetiştirilir?

İki tanesi aşk, üç tanesi ise şans getiriyor. Evde şans bambusu nasıl bakılır? İşte şans bambusu yetiştirme ve bakımı...

Google Haberlere Abone ol
Evinde bu bitkiden olanların yüzleri gülüyor. İki tanesi aşk, üç tanesi mutluluk, zenginlik ve uzun ömür getiriyor. Evde şans bambusu nasıl yetiştirilir? - Resim: 1

Dracaena sanderiana olarak bilinen şans bambusu, aslında bambu ailesinden gelmemektedir. Afrika kökenli bir tropikal bitki olan bu tür, yaygın olarak "lucky bamboo" yani şans bambusu olarak anılmaktadır.

ŞANS BAMBUSU NEDİR?

Şans bambusu, Afrika'da yetiştirilen bir bitki olarak, zamanla kabileler arasında şans getirdiğine inanılmış ve bu inanç günümüze kadar taşınmıştır. Latince adı Dracaena sanderiana olan bu bitki, yapı ve doku olarak bambu çubuğuna benzerliği nedeniyle şans bambusu olarak adlandırılmıştır.

ŞANS BAMBUSU NASIL YETİŞTİRİLİR?

Şans bambusu, iki farklı şekilde yetiştirilebilir: su içerisinde bir vazoda veya toprak içerisinde bir saksıda. Su içinde yetiştirmek için, vazonuzu 3-8 cm su ile doldurmanız idealdir. Eğer musluk suyu kullanacaksanız, suyun çok sert olmadığından emin olun. Suyun sert olması halinde, arıtılmış su tercih edilebilir.

ŞANS BAMBUSU İÇİN ORTAM KOŞULLARI

Derin Kaplar: Şans bambusunu sığ kaplara koymaktan kaçının. Derin bir vazo veya saksı kullanmak daha iyidir.

Gün Işığı: Direkt güneş ışığı istemeyen şans bambusu, dolaylı olarak parlak gün ışığını sever. Düşük ışık altında daha az büyüme gösterebilir.

Su Kalitesi: Musluk suyunun çok sert olmaması gerekir. Suyun sert olması yapraklarda sararmaya yol açabilir. Bu durumda arıtılmış su kullanmak iyi bir tercih olacaktır.

Sıcaklık: Şans bambusu sıcak ortamları sever. Oda sıcaklığını 20 derecenin altına düşürmemeye çalışın. Gece pencereleri kapalı tutarak bitkinin sağlığını koruyabilirsiniz.

ŞANS BAMBUSU NE KADAR UZAYABİLİR?

Toprakta yetiştirilen şans bambusu, maksimum 1.5 metreye kadar uzayabilirken, su içinde yetiştirilenler ortalama 1 metreye kadar uzayabilir. Topraktan aldığı mineraller sayesinde toprakta yetiştirilen şans bambusu, daha iyi kök gelişimi gösterir ve daha fazla uzayabilir. Şans bambusu için seyreltilmiş sıvı gübre kullanabilirsiniz; bu bitki çok fazla gübreye ihtiyaç duymaz.

Etiketler bambu şans ev bitki