Evde küf neden olur, küflenmeyi önlemek için ne yapmalı? Kışın ev neden küflenir?

Sonbahar ve kış mevsimin en sık karşılaşılan sorunlarından biri, evlerde küf oluşumudur. Küflü bir ortamda oturmak hem zararlıdır hem de hoş bir görüntü değildir. Bu basit yöntemlerle, evinizde bir daha asla küf oluşmayacak. İşte evde küf oluşumunu önleyen yöntemler

Google Haberlere Abone ol
Evde küf neden olur, küflenmeyi önlemek için ne yapmalı? Kışın ev neden küflenir? - Resim: 2

Evde küf oluşumunu önleyen yöntemler

Evde küf oluşumunu engellemek için bazı basit ama etkili yöntemler mevcuttur. Bu yöntemlerin en başında, mobilyaların doğru konumlanması bulunur. Mobilyalarınızın duvarlardan uzakta olduğundan emin olun, böylece nem birikmesini önleyebilirsiniz.

Mobilyalarınızın arkasında nem hapsolur ve uygun havalandırma ve hava akışı sağlanmazsa nem, küf ve mantar oluşumuna neden olabilir. Ayrıca mobilyaları duvardan birkaç santim uzaklaştırmak, evinizde küf oluşumunu en aza indirecek yeterli hava akışını sağlar.

Küfü uzak tutmanın bir diğer yolu da havalandırmayı asla ihmal etmemektir. Kışın ortasında zor olsa da, günde en az iki kez pencereyi açıp temiz havanın içeri girmesini sağlamalısınız.

Özellikle banyo ve mutfak gibi yüksek nem oranına sahip alanlarda pencereyi açmak, nemin dışarı çıkmasını sağlayarak evinizdeki nem ve küf oluşumunu en aza indirir.

Bunu da günde iki kez yapmanız yeterli olacaktır. Ayrıca pencere kenarlarına tuz koymak, küfü ve yoğuşmayı en aza indirir. Pencerelerinizde ve pencere pervazlarınızda küf ve yoğunlaşma fark ederseniz, hemen silmelisiniz.

SIRADAKİ GALERİ

Kuru üzümü bala batırıp yerseniz... Kuru üzümü bala batırıp yerseniz...