Evde fındığı olan hemen denesin: 5 dakikada enfes kurabiye yapmanın sırrı bulundu. 5 dakikada kıyır kıyır fındıklı kurabiye nasıl yapılır?

Evde fındığı olanlar hemen bu kurabiyeyi denesin. Yalnızca 5 dakika hazırlayabileceğiniz fındıklı kurabiyeniz hazır. İşte fındıklı kurabiye için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Evde fındığı olan hemen denesin: 5 dakikada enfes kurabiye yapmanın sırrı bulundu. 5 dakikada kıyır kıyır fındıklı kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler

250 gram tereyağı

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta sarısı

1 paket kabartma tozu

3-3,5 su bardağı un

 Üzeri İçin:

 1 çay bardağı fındık kırığı

1 yemek kaşığı toz şeker

1 adet yumurta akı

Yapılışı;

İlk olarak uygun boylardaki yoğurma kabının içerisine  oda sıcaklığındaki 250 gr tereyağı, 1 tane yumurtanın sarısı ve 1 su bardağı pudra şekerini alarak spatula ile karıştırmaya başlayalım.

Tereyağı eriyip karışım krema kıvamına gelince içerisine 3,5 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu ilave ederek hamuru yoğuralım.

Ele yapışmayan yumuşak formlu bir hamur elde etmemiz gerekiyor. Çok fazla un ilave ederek hamurunuzu kesinlikle sertleştirmeyin.

Diğer taraftan da üzeri için uygun bir kasenin içerisinde 1 çay bardağı fındık kırığı ve 1 yemek kaşığı toz şekeri karıştıralım.

Hamurdan parçalar koparalım ve öncesinde yumurta akına ardından da hazırladığımız fındıklı karışıma batıralım.

Pişirme kağıdı serili olan fırın tepsisinin içerisine kurabiyelerimizi güzelce dizelim. Tüm hamur bitinceye dek bu işlemi gerçekleştirelim.

Kurabiyelerimizi önceden 180 dereceye ısıttığımız fırında 20 dakika süreyle pişmeye bırakalım. Pişme süresi hazırladığınız kurabiyelerin büyüklüğüne veya fırına göre farklılık gösterebilir.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin