Evde elması olan hemen denesin: Tam ölçülü elma kurabiyesi yapmanın sırrı bulundu. Kıyır kıyır ağızda dağılıyor. Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Evde elması bulunan herkes hemen denesin. Tam ölçülü elmalı kurabiye yapmanın sırrı bulundu. İşte kıyır kıyır ağızda dağılan enfes bir lezzet için gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Evde elması olan hemen denesin: Tam ölçülü elma kurabiyesi yapmanın sırrı bulundu. Kıyır kıyır ağızda dağılıyor. Elmalı kurabiye nasıl yapılır?

Malzemeler

3 su bardağı un

250 gram oda ısısında tereyağı veya margarin

1 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 adet limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

4 yemek kaşığı pudra şekeri (1 kahve fincanı, 45 gr)

 İç malzemesi;

3 elma orta boy elma rendesi

1 tatlı kaşığı tarçın

1 küçük boy çay bardağı şeker (70 gr)

1 avuç dövülmüş ceviz (isteğe bağlı, yaklaşık yarım su bardağı)

 Üzerine;

Pudra şekeri

Yapılışı;

İlk olarak uygun boylardaki 3 adet elmanın kabuklarını soyalım ve güzelce rendeleyelim. Uygun bir tavanın içerisine rendelediğimiz elmaları alalım. 

Ardından içerisine 1 çay bardağı toz şeker ilave edelim ve orta ateşte elmalar suyunu güzelce salıp çekinceye kadar sürekli karıştırarak elmalarımızı pişirmeye başlayalım.

Ocaktan almadan evvel içerisine 1 tatlı kaşığı tarçın ve isteğe bağlı yaklaşık yarım su bardağı dövülmüş cevizi de elmaların içerisine ekleyelim. Şöyle bir karıştırdıktan sonra ocaktan alalım, soğumaya bırakalım.

İç harcı soğumaya bıraktıktan sonra hamuru hazırlamaya başlayalım. Hamur için oda sıcaklığındaki 250 gr tereyağı, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 kahve fincanı pudra şekeri ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu uygun bir kaba alalım.

Tüm malzemeleri homojen oluncaya dek güzelce karıştıralım. Ardından kontrollü şekilde 3 su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar hamurumuzu yoğuralım.

Hamurumuzu tezgaha alalım ve 1-2 dakika yoğurup toparladıktan sonra eşit boyutlarda 5 parçaya keselim.

Her bir parçayı elimizle yuvarlayarak 5 parçaya ayıralım. Un serptiğimiz tezgaha bezelerden bir tanesini alarak oklava veya merdane yardımıyla daire şeklinde açalım.

Bir bıçak ya da rulet yardımıyla hamurumuzu pizza dilimi şeklinde 8 parçaya keselim. Her bir parçanın içerisine iç harcından ilave edelim. 

Geniş tarafından tutup hamurumuzu sarmaya başlayalım. Elmalı kurabiyelerimizi fırın tepsisinin içerisine aralıklı olacak şekilde yerleştirelim. 

Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece fırında 20 dakika pişmeye bırakalım. Sonunda altı hafifçe kızaran kurabiyeleri fırından alalım.

Oda sıcaklığına gelinceye dek bekleyelim ve ardından üzerine pudra şekeri serpelim. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin