Etrafta yılan olup olmadığını anlamanın en basit yolu açıklandı: Bunlara dikkat edin

Genellikle ormanlık alanda görülen yılanlar birçok insanı tedirgin edebiliyor. Peki, etrafta yılan olup olmadığını anlamanız yolları nedir? Detaylar haberimizde...

Google Haberlere Abone ol
Etrafta yılan olup olmadığını anlamanın en basit yolu açıklandı: Bunlara dikkat edin - Resim: 1

Yılan ile birçok insan hayatının bir döneminde karşılaşmıştır. Çünkü ormanlık alanlara gidildiğinde görülme ihtimali oluyor. Ayrıca pek çok insan yılan olmasa bile olduğu izlenimine kapılabiliyor. Bu nedenle tedirgin hissediyor. Peki, söz konusu sürüngenin geldiğini anlamanın basit yolları bulunuyor mu? İşte etrafta yılanın olup olmadığını anlamanın yolları...

YILAN OLDUĞUNU ANLAMANIN 3 BASİT YOLU

Özellikle ormanlık alanlara gidildiğinde pek çok insan yılandan tedirgin olabiliyor. Bu noktada etrafta söz konusu sürüngenin olup olmadığını anlamanın çeşitli yolları bulunuyor. Ayrıca bu yollardan bazıları oldukça basit. İşte söz konusu basit yollardan 3'ü şu şekilde; sesi, izi, deri değişimi ve döküntüler.

Sesi: Yılanlar genellikle sessiz sürüngenler arasında gösterilir. Ancak bazı yılan türlerinde tıslama ya da hışırtı gibi sesler çıkabilir. Bu sesler duyulduğunda etrafta söz konusu sürüngenler olabilir.

İzi: Yılanlar süründükleri yerlerde iz bırakabilirler. Özellikle tozlu ya da çamurlu zeminlerde söz konusu sürüngenlerin izleri görülebilir. Vücut yapılarından dolayı genellikle düzensiz ve sürüklenmiş gibi bir iz bırakabilirler.

Deri Değişimi ve Döküntüler: Yılanlar periyodik olarak derilerini değiştirirler. Bu süreçte eski derilerini dökerler. Etrafta yeni dökülmüş bir deri bulunuyorsa, yakınlarda söz konusu sürüngenler olabilir.

Etiketler yılan orman deri ses